Walking Dead ugyemegmondtam – S08E01

Tartozom egy vallomással. Eredetileg azt terveztem, hogy követem percről percre a Walking Deadet és még ha perverz örömöt is lelek abban, hogy irgalmatlanul lefikázom, azért valahol a szívem mélyén élvezni fogom. Nos nem teljesen így lett.

Először is ennek a résznek negyedjére futottam neki, mire át tudtam magam imádkozni a pszichopatagyűjtemény rendkívüli mód semmitmondó, de annál kínosabb grimaszokkal tarkított motivációs beszédén, amit Maggie, Rick, meg a raszta csávó prezentál, akit nem jegyzek meg, mert hamarosan meg fog halni. Mert hogy bazdmeg oké, hogy hallgatjuk nyolc éven keresztül ugyanazt a balfasz mentegetőzést, hogy mindenki más az invader, mi meg vagyunk a jó fiúk, de mostanra a vak is látja, ha mást nem néhány Rickék által rendezett spontán mészárlás után, hogy nettó hazugság.

De igen, végighallgatjuk, hogy Rick hogy csinálja ki Negant, ami persze soha, ismétlem soha nem fog megtörténni, mert amúgy még legalább két évadon keresztül kell végigszenvednünk a kvázigovernor hűdekeményvagyok manírjait, amik amúgy már két epizód után valami elképesztően, bénítóan unalmasak voltak. Az, meg hogy Maggiet betették keménycsajnak egyszerűen röhejes.

De tényleg, ezt a grimaszt ti meg tudtátok állni röhögés nélkül?

De most komolyan, ennél még Paudits Béla is meggyőzőbb.

Tegyük félre a lózungokat, amiket elpuffogtatnak, olyanokat, mint hogy “ez a világ a miénk, a jövő a miénk” meg hasonlók, amiknél szerintem a kutyám is jobb szöveget írna. Ti mit gondolnátok három olyan csávóról, akik tíz embernek szónokolnak ilyen pofával, affektálva egy furgon platóján?

Mindenesetre vannak szép vágások közben, amit az alkotók biztos utalásoknak szántak, pl. Dwight1 és Dwight2 között. Óh, tutira biztosan életben fog maradni mindkettő.

Az öreg Rickes flasht én sem értettem, de szerintem a készítők sem, csak be akartak dobni valami kriptikus dolgot, hogy azok, akik a képregényt is végigszopták ne tudjanak minden kanyarban okoskodni azon, hogy mi történt, vagy mi fog történni. Gondolom hatást kéne ránk gyakorolnia, mint a pszichopata öreg tanárnő meg a dagadt leszbi, ahogy ülnek. Nagyon nem jött át mondjuk. Meg azért az is valahol nagy kérdés a fejemben, hogy hogy a büdös picsába oldja meg valaki egy ennyire elbaszott világban, hogy kövér és mindenféle tónust nélkülöző teste legyen. Jó, tudom, hogy terhes volt a forgatás alatt, de akkor meg kinek a rokona?

Carl szokás szerint rohadt bosszantóan unalmas és egyarcú. Meg mondjuk a sorozat pont ott heréli ki, ami az összekötő kapocs lenne Negan és Carl között: a szemgödör el nem takarása. Persze mocskosul drága lenne nonstop CGIzni Carl szemét, de így elveszik az a narratíva, hogy büszkén kéne viselnie azt, amije van és nem szabadna félnie attól, hogy megmutassa a világnak. Negannel kapcsolatos interakcióinak ez az egyik kulcsa, de hát beszélhetek én itt, le van szarva. Mondjuk a szemgödörnyalós szexjelenetet már nagyon várom, remélem hasonlóan realista lesz, mint ahogy felhentelték Glennt.

De mindegy is, úgyis pont ahhoz volt kedvem, hogy Carlt nézzem egy marmonkannával szétvert magnetofonok között vagy öt percen keresztül tücsökciripelésben, hogy utána moralizáljon az apjával arról, hogy megint fasz volt.

Közben Dwarylék is tisztogatnak egy sort, gondolom szintén a nagy territoriális élmény kiélése végütt. Mr. Nemgyilkolunkcsávó is végre rendesen szíven tud szúrni valakit orvul karóval, egyszóval minden a helyére kerül. Emlékszünk még, amíg a félpszichopata buddhista feka történetszála ment epizódokon keresztül és mindenki agyfaszt kapott attól, hogy játssza a debilt és mindenkit életben hagy? Na, az most már nincs.

Persze emlékeztetnek, hogy a céltalan, semmitmondó mondatok és nagy nézések sorozatáról beszélünk, Michonne és Rick megint előadja a világ leghiteltelenebb szerelmes párja c. magánszámát, csak hogy megint megpróbáljanak valahogy férfit faragni Carlból, aki valahogy még mindig egy taknyos kölyök és a büdös életben nem fogunk kinézni belőle többet, mert hogy nincs is benne. Most épp meg kell védenie a helyet. Nyilván. Carlnak.

Aztán Ricket látjuk, ahogy patológiás körét futja és nemes harcosként és az elvek lovagjaként elevenen megetet egy embert egy zombival. Gratulálok az íróknak, de tényleg. Annyira komoly a morális tartás a szereplőkben, mint amennyire komoly fedezéket nyújt egy korcolt alulemez egy kocsi oldalára drótozva a lőfegyverek ellen, de ne legyünk ennyire szőrszálhasogatóak, elvégre szórakozunk.

Papundekliből is lehetne

Van cseppet sem lejárt buddy élmény, nagy összemosolygásokkal, készülődés a harcra, zombiterelgetés szóval csak a szokásos. Az a jó, hogy ez a sorozat meg tud újulni. Egy kis motivációs beszéd, reménytelen helyzet, fegyverkezés, összecsapás, nyílt homoszexuális kikacsintás (ja, az még nem), aztán harc és végül újra, mert elsőre nem sikerült.

Odamennek Neganhez, aki előhúzza a seggéből a vén fasz Gregoryt, akit egyszerűen nem lehet komolyan venni. A konfliktus izzik a levegőben, egy picit izgulok is. Ezek után persze azt teszik, mint minden jól képzett irreguláris hadsereg: kilövik az összes ablakot sorozatlövésekkel.

Spóroljunk a zombikon a lőszerrel, de lőjük szét az ablakokat.

Negan is úgy viselkedik, ahogy egy elbarrikádozott, vért köpő fegyveres csoporttal szemben kell: röhögve kiállsz eléjük egy szál bőrkabátban és hagyod, hogy szarrá lőjenek. Nice touch, hogy Rick csinál a rommábaszott kecóról meg Neganről egy polaroidot, gondolom, hogy párszor ki tudja rá csapni otthon. Gregory ezredszer is bebizonyítja, hogy egy atka, a papcsávó meg ezredszerre is beszopja a jóhiszeműségét.

Az utolsó pár perc visszavesz a fékevesztett tempóból és Carlt látjuk, ahogy konzerveket rakosgat. Nem hülyéskedek, tényleg. Az önelégült rasztacsávónak szívem szerint már karón látnám a fejét, de hát nem lehet minden tökéletes. Pár zavaros flashforward azokból az időkből még, amikor már Negant legyőzték és vége.

Ú, alig várom a következőt.

 

 • Kolyok12

  jah. hát tényleg szar. amit senki nem emelt ki, az a motoros csávó. mekkora idiótának kell lenni ahhoz, hogy ilyen körülmények között egy choppert válassz közlekedési eszközül. mikor ingyé’ vihetők a terepjárók, de ha valaki motorbuzi, akkor a tisztességes cross motorok is.

  • D. Pin Trouble

   Há’ nemtom, én is inkább choppert vinnék crossmotor helyett. A praktikum a kispolgárság kifogása.

   • Kolyok12

    igaz, jobban lehet vele csajozni. persze felzabálnak a zombikok, de legalább kurva menő voltál.

 • orizatriznyák

  Nem követem ezt a sorozatot és a leírtakat olvasva nem is fogom.

 • taro

  vau, kezdelek sajnálni…

  • 

   Az ember nem tesz rendszeresen valamit, ha valamit nem kap általa.

 • egyedi

  egyáltalán nem láttam még. most kezdjem el?

  • orizatriznyák

   Állítólag zombik is vannak benne. Szereted a zombikról szóló történeteket? 🙂

   • egyedi

    nem :)) azért is nem kezdtem el. bár a Trónok harca meg nagyon bejött, gondoltam rá, hogy lehet, hogy ez is jó lehet

    • orizatriznyák

     A trónok harca jó. 🙂

  • rontóbogár

   az első 3 évad jó. aztán fokozatosan kiég az agy.

   • egyedi

    akkor nem 🙂

    • rontóbogár

     szóval nem hajolsz le holmi 36 izgalmas részért már 😀

     • egyedi

      abból a drogkészítősből az istennek nem jut eszembe most a címe) is megnéztem egy csomó részt, és a végén már idegesített. tök időpazarlás 🙂

     • rontóbogár

      breaking bad 😀
      engem már az eleje is idegesített. 1 évadot sem bírtam ki.
      de a hülye rickért lehet izgulni az elején tényleg hogy megeszik e a zombik vagy se 😉
      mi a 4. évad végén éreztük, hogy kellene valamit változtatniuk. ők nem így érezték. az 5. még elment, de aztán már nem.

     • egyedi

      jaj. az :)) ez volt az egyetlen, amit abbahagytam menet közben.

     • rontóbogár

      menet közben?
      mi utána szoktuk, vagy előtte 😀

     • egyedi

      hüjeeee :))

     • rontóbogár

      volt egy csajom aki a csajával sms-ezett miközben a csaján nyöszörgött a palija.
      de amúgy meg tök bonyi közben tévézni 😀

 • SpaceWolf

  Meg kellene újulni valahogy, gondolom ezen agyalnak a készítők is. Készülhetünk az ember-zombi szerelmi szálra, ha engem kérdeztek.

  • 

   Indíthatnának egy spinoffot, ahol a zombik próbálják újra felépíteni a civilizációt, de a köcsög élők mindig gyilkolják őket, meg kell tőlük védeni magukat.

   • SpaceWolf

    Hehe, nem is rossz ötlet. Vau is tutira imádná. :)))

    • 

     Csak hülye címe lenne, The Walking Living, The living walking,… vagy várjál: The walk of life, igen, ez lesz az.

   • vau

    I am legendnek hívják azt a könyvet. 😀

  • Fly Fishing Rick

   inkább nem kellett volna kirúgni azt, aki létrehozta az egészet..

 • orizatriznyák

  Ráadásul kisebb lett a téli fagyi.

  • 

   De olyat tudsz magadnak is csinálni. Összekevered a kockarámát kakaóporral, és körberakod háztartási kekszszel, gyakorlatilag ugyanaz.

   • orizatriznyák

    Várjál, félreértés ne essék, nem akarok téli fagyit, csak valahogy az
    volt az érzésem, hogy simán kapcsolódik a cikkhez és megosztom veletek.

   • D. Pin Trouble

    Jézusom, én ezt eddig szerettem

   • Kolyok12

    szerintem ez a recept a kockarámával ahhoz képest fine dining.

 • Szar viccek

  RENDKÍVÜLI: BOL-DOG ELŐKERÜLT

%d bloggers like this: