HOLDKOMP

Kis lépés ez az árnyékos oldalon…

Zombiapokalipszis

2020 és a Kedvesség Világnapja

November tizenharmadika minden évben a világot elárasztó kedvességnek van dedikálva. 

1998 óta hivatalosan is nemzetközi ünnepnap, a Viágkedvességi Mozgalom (World Kindness Movement) jóvoltából, akik mostanra nem csak holmi önjelölt kedveskedőkként propagálják a naivitásukat, hanem a 2019-es évtől már rendes GMO-ként, svájci bejegyzéssel tesznek is azért, hogy a kedvesség világszerte minél népszerűbb legyen.

Miért éri meg kedvesnek lenni? Állítólag jót tesz a kedvnek és ezáltal a léleknek, kedvességet adni és kedvességet kapni egyaránt jóleső érzéssel tölthet el.

Persze nem is 2020 lenne az az év, amikor valami nem törekszik arra, hogy egy cseppnyi jóság elé is odapofátlankodva betolakodjon a kedvességre vágyók egyre szűkülő, szociálisan distanciált személyes szférájába.

Mert nem elég, hogy egy-egy ilyenkor szokásos spontán ölelés már jóval karnyújtásnyi távolságokon kívül van, de idén nem kisebb hatalom, mint a Péntek 13 érezte úgy, hogy meg kell trollkodnia a jeles ünnepet és kitalálta, hogy nem elég, ha péntekre és tizenharmadikára esik, még legyen ez egyúttal november is, hogy az amúgy sem túl jó év még inkább el legyen baszva.

Úgyhogy minden kedves és kedvetlen olvasónk nevében tolmácsolnám a pénteknek, hogy ha már egyszer tizenharmadikára esik novemberben, menjen a jó kurva anyjába a húszhússzal egyetemben…

De csak amíg kedvesek vagyunk.

HOLDKOMP