Amikor a kávé magában nem elég

Akkor nyúl az ember a török instant kávéhoz. Mármint szerb, a műfaj maga török: zaccos kávé egy szempillantás alatt. Alapvetően nem nagyon szoktam török kávét inni, mostanában fogok csak kísérletezni vele – az edény már megvan, made in yugoslavia, zománcos –, addig meg elcsemegézgetem az instantot. Szemre hasonló, mint egy 3 in 1 borzalom, külön kis tasakokba van csomagolva, 82 százaléka kávé, a maradék 12 meg kávékivonat vagy mifene, vagyis zacc. Szép, iszapszerű cuccot képez a bögre alján, ha sima instantkávéval öntöm fel a zaccot, még mindig marad benne némi rágnivaló.

És közben persze a biztonság kedvéért Sodomot hallgatok.

Azt egykébként tudtátok, hogy a sirályhojszát egyes helyeken meg is eszik? Nem arra gondolok, hogy az eltévedt sarkkutatók eszik, mert nagyon éhesek, hanem arra, hogy teljesen meglepő módon találtam hozzá egy receptet is a Gault&Millaun, itt szuvidált sirályhojsza-mellet kínálnak marinált csipkebogyóval, kakukkfűvel, szárnyasalaplével és sótésztában sült céklával, rozetta-alakban tálalva.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!