Arcszőrdinamika haladóknak

A férfiak szőrösek. Ez van. És sörszagúak, azzal tartanák távol a női rontást – hol több, hol kevesebb sikerrel.

Többször foglalkoztunk már a kérdéssel, szakállügyi híradásaink hipster verziója itt olvasható:

A midlife életvezetési tanácsadás pedig itt:

A női szőrzet ápolása mellett sem mehettünk el szó nélkül – természetesen:

De ezúttal konkrét kérdésekre szeretnénk konkrét válaszokat adni, mert mint kiderült rendszeresen szembesülhetünk azzal, hogy a szakállunkat egy fodrász nem akarja megigazítani pénzért sem, vagy egyszerűen már annyira tré a szükséges rendszeres karbantartást nélkülöző, elhanyagolt gépe, hogy beakad, húzza, és nem érti, hogy miért sikítasz ha fáj.

Magad uram, ha szolgád nincs – tartja a bölcs mondás, érdemes is rá hallgatni, mert nagyon kevésszer is elég fodrászhoz menni ahhoz, hogy sokkal többe kerüljön, mint a házilagos szőrápolás.

Mi kell mégis hozzá? Legelőször gondolkozzunk. Ha az elején akarunk spórolni, a végén biztos, hogy sokkal drágább lesz. Ez olyan egyszerű bizonyított tény, hogy levezethető a sportcipőktől kezdve a töltőtollakig. Sokszor keveset költeni sokkal drágább lesz, mint egyszer venni egy évtizedekig tartó holmit. Amihez évtizedek elteltével is lesz alkatrész. Ne vegyük meg a hard diszkontos cuccot, akkor sem ha elsőre jónak tűnik a deal és három év a gari, mert nem lesz jó.

A gépi haj/szőrvágók igazi csúcsa a Moser, ne is keressetek mást ha úgy akartok vágni, mint egy Pro, tényleg a legjobb, de ennek ára is van.

Vagy mégse? 22-28 EUR egy olyan világban, ahol a férfi gépi vágás simán ezeröt vagy több? Nyugatabbra 15-20 EUR az induló ár.

Attól professzionális a cucc, amit ott láttok a bal oldalán, egy karral fokozatmentesen állítható a szőrzet vágandó hossza. Örök élet, otthonra ennél nem is kell több. A szokásos hat-nyolc előtét tartozik hozzá.

A Moser második vonala a Wahl, na itt érdemes is nekiállni nézelődni, mert online rendeléssel egész korrekt és tartós cuccokat lehet beszerezni.

Nekem két kedvencem is van, illetve az egyik csak volt, mert elhagytam csomagolás és kicsekkolás közben ez év derekán.

Legyen itt örök emlékezete, a Li-pro előző változata most 57 EUR, de 32 körül akciósan meg lehet csípni, annyit megér. A Li-ion akkumulátora órákra önfeledt trimmelést biztosít, valami nem is tudom, négy óra egy töltéssel az üzemideje? Ez volt az utazósom. Amíg el nem hagytam. R.I.P.

Ez lett helyette, mert a hozzám hasonló gyagyák hajnalban csík szemmel felkelve nem igazán találják a 3 és 6 milliméteres előtétet az ideális arcszőr hosszhoz, ez rendesen be van színkódolva, csak ránézel és látod egyből, melyik szín milyen hosszt jelent.

A felső az igazi, de az alsót vettem, mert utazós táskával együtt ennyi és tartozik hozzá egy vészhelyzeti kisebb változat, abba csak egyetlen AA méretű elem vagy akksi kell, az meg van úgyis mindig mindenkinél.

Ezek pedig a csomagban található színes holmik, egyszerű mint a faék, pont nekem való. Piros, lila, esetleg a kék (3-6-9 mm, a leghosszabb világoskék 25 mm, ahhoz eléggé dús bunda kell) :

De hogy miért is született ez a poszt? A takarítás és hozzá kapcsolódó anomáliák merültek fel kommentben. A szanaszét szórt szőr nem mutat jól a mosdóban, a mosdó alatt, a hátad mögött, mindenhová száll az a szarság, nekem rendszeresen az orromba megy, aztán tényleg mennyire elegáns a saját szőrünktől befulladós-tüsszögő rohamot kapni?

Erre találta ki a Philips a keskenyebb vágószélességű – szintén akkus üzemű – turbinás arcszőr-ápolóját, a BT7200 egy remek választás lehet azoknak, akik – hozzám hasonlóan – utálnak takarítani. Gyakorlatilag egy kis porszívóval van egybeépítve és fél milliméterenként állítható a borosta hossza egészen 10 mm-ig.

Aztán a sikeres eksün végén csak leöblíted a vágókést és üríted a szőrtartályt.

Nálam heti használatban van, a komp ajánló listáján ár-értékben 8/10, ha nem lenne a sokkal jobb, de kevésbé pénztárcabarát 9000-es széria, akkor feltétel nélkül ajánlott volna.