HOLDKOMP

Kis lépés ez az árnyékos oldalon…

A csodás természetAktuálisZombiapokalipszis

Áttörés az almaiparban!

És ezúttal nem az Apple a tettes.

Azt tudjuk, hogy gondok lesznek az Apple X körül, ezúttal viszont másról van szó.

Mi a picsa? Késik az iPhone X?

Rengetegen paráznak a génmódosított élelmiszerekről, holott az emberiség a története során mást sem csinált, mint Mezopotámia óta fűféléket nemesített, aztán később oltott idegen törzsbe faágakat, még később hidrideket hozott létre laborkörülmények között.

Ezeknek az eljárásoknak nyilván egyetlen célja lehetett az élelmezésen túl: sört és más alkoholos italokat készíteni belőlük erjesztéssel.

Mezopotámia felelős a búza és árpa kineveléséért. Alap sörök. Dél-Ázsia a rizs hazája. Rizspálinka. Dél-Amerika kukoricát nevelt, abból meg lett a chicha sör, az erjedés beindításához megrágták, hogy a nyál oldja a keményítőt, aztán egy bödönbe köpködték, lefedték szövettel, hogy ne petézzen bele a légy és hagyták fermentálódni.

A tudomány eljutott a génekkel való közelebbi ismerkedéshez és rájöttek, hogy mi a gond az almával? Miért kell annyi megbarnult almaszeletkét kidobálni, ha meg lehet oldani génmódosítással?

A szuperzöldek GMO parája eddig még nem bizonyult megalapozottnak, a közértekben itthon is vannak GMO gabonából készült termékek, nem is kevés, mert a legfőbb jogforrásunk csak a termesztését tiltja, a késztermékek árusítását nem. Teljesen logikus, a hazai gazdaságok érdeke az alacsonyabb terméshozam, a kisebb ellenállóképesség kórokozókkal, szárazsággal szemben. A fogyasztóé pedig a túlpermetezés. Nyami.

Novembertől a világ túlfelén 400 hipermarketben kezdik el árulni a GMO, Arctic Apple fantázianevű almafélét, elég ígéretesnek tűnik, otthonra is kéne.

És szerintem tuti lehet belőle almabort is készíteni. Onnan meg csak egy lépés a pálinka.

HOLDKOMP