Banyaszerda

És még mondja valaki, hogy velem nem történik semmi mostanában a barlangomban.

Tegnap este 11 felé csörög a telefonom, az ágyból tévéztem éppen, de mire megtaláltam már le is rakták. Nézem és konstatáltam, hogy a lányom volt az. Mondom magamban, hogy nocsak, erre hallom, hogy valaki jön be a lakásba és elkezd pakolni. Még az ágyban fekve gondoltam, hogy ő az, csak megint elfelejtethette a kapukódot és ezért csörgött rám és biztos a biciklijével vacakol, mert néha biztos ami biztos alapon be szokta tolni a kéglibe.

Szólongattam persze rögtön, hogy szia, te vagy az Julikám?
De válasz semmi. Kezdtem kicsit ideges lenni és mondom, hogy halló, ki vagy? De válasz semmi, csak motoszkálás.

Gondoltam aztán, hogy azért viccnek a fele sem tréfa és kikászálódtam az ágyból, fogtam a megmaradt egy száll mankómat és kiballagtam.
Erre mit látok? Egy holt idegen vörös hajú banya ül az egyik széken.
Ezen:

Nos, nem a cicám volt most értelemszerűen, hanem egy kitudjaki.
És csak ücsörgött ott. Én meg szólongattam még viszonylag békésen, hogy maga meg kicsoda? Semmi válasz… Én meg, árulja már el, hogy mit is keres itt? És csak motyog valamit, azt hiszem azt, hogy itt vagyok.

Erre persze kiakadtam, de rájöttem, hogy egy száll semmiben, azaz egy bugyiban és trikóban próbálok ezzel a szellemmel kommunikálni és magamra kaptam a fürdőköpenyemet és is már kicsit ingerülten rámordultam megint, hogy azért árulja már el, hogy mi a faxt akar itt?

Semmi válasz… így fogtam magam, illetve a mankómat és na menjen már a p.csába szavakat hörögve a mankó markolós végét beleakasztottam a hóna alá és felemeltem. Aztán megfordítottam a mankót és kibökdöstem a banyát a lakásból. Menekülésre fogta a dolgot, de azért nem szánom még most sem a bűnömet, hogy lett rajta valszeg mára pár kék folt a bökdöséstől.

Nah, azt nem tudom, hogy a boszorkány hogyan és hova repült el, de azért aggódtam egy kicsit (minek is?) és kinéztem, de már sehol sem látszott az éjszakai sötétben az udvaron.

Visszafordulok az ajtóból és akkor látom, hogy bőröndöt is hozott magával és akkurátusan lerakta bent az ajtó mellé, gondolom azzal szöszmöszölt annyit, mert nem biciklivel jött.
Ne találgassatok, hogy mi is lett a bőrönd sorsa, nem annyira akkurátosan kivágtam a p.csába az ajtó elé jó messzire, fél hatkor még ott is volt, de reggel kilenckor már nem.

És mi ebből a tanulság? Semmi, max az, hogy ne hagyjad éjszakára nyitva a lakásajtót, mert még bejön egy vírus.

HOLDKOMP