Barlangi embert találtak Kaliforniában

Különös életmódot folytató humanoidok nyomaira akadtak építőmunkások egy híd felújítása során a kies Vallejo tőszomszédságában.

Egy csapat épp földmunkagépekkel látott neki egy régi híd oldalában a munkálatoknak, amikor váratlanul emberi hangokat hallottak és le kellett állítaniuk a exkavátorokat, hogy utánajárjanak azok forrásának – mesélte Tom Walker művezető a San Francisco Chronicle riportereinek.

Rövidesen kiderült, hogy a töltés oldalában egy otthonos kis kilencven centi magas és kb. hat méter mély barlangot ásott és oda kuckózott be egy emberpár.

We called in the police and fire departments to make sure we didn’t injure anyone

Azonnal riasztották a rendőröket, hogy meggyőződjenek arról, hogy senki sem sérült meg. Több tucatnyi rendőr, tűzoltó és mentős érkezett a helyszínre, hogy segítsenek kimenekíteni a bent rekedteket és az értéktárgyaikat, úgy mint hálózsákokat, hátibatyukat és mindenféle ruházkodási kellékeket.

It was a lot of stuff

Egy helyi lakos, Albert Wong szerint jelentős mennyiségű cuccot halmoztak fel, egyúttal azt is elárulta a riportereknek, hogy legalább három háztömb távolságban lezárták a környéket a helyszínre érkező hatóságok emberei.

Az építkezés az előző héten kezdődött, az évtizedekkel ezelőtt épült két sávos híd a San Francisco-tól harminchét kilométerre található Mare Island-et és a város északkeleti részét köti össze, eredetileg úgy tervezték, hogy a munkálatokat az év végéig be tudják fejezni, de ilyen eseményre kétségkívül nem számítottak.

It’s really common to have homeless encampments under bridges but this is the first time I’ve seen something like this

Olyasmi ugyan gyakran előfordul, hogy hidak alatt táboroznak hajléktalanok, azonban ez az első eset, amikor a környéken barlangi ember nyomaira bukkantak.

Szóljon tehát a RHCP örökbecsű slágere és még véletlenül se a 3+2 mulatósa – emlékeztetőül, hogy mi minden történhet a híd alatt.

HOLDKOMP