Bemutatták a Mátrix trilógia negyedik részének előzetesét

A tegnap esti CinemaCon hozta el az új feltámadást, kiderült, hogy mi lesz a negyedik Mátrix epizód címe és mikorra tervezik a frencsájzt új dimenziókba kiterjesztő bemutatót.

Az Entertainment Weekly tudósítása rendkívül tárgyilagos, megtudhatjuk belőle, hogy a cím The Matrix: Ressurrections, a főszereplők Keanu Reeves (Neo) és Carrie-Anne Moss (Trinity). Lepődjünk meg, évek óta ismert információk.

A kies Las Vegas városában tartott moziváró eseményen azonban a Warner Bros ennél többet is a zárt körben megrendezett vetítés nézői elé tárt, kiderült ugyanis, hogy a sokak által csak Neo néven azonosított Keanu visszatért a polgári nevéhez és Thomas Anderson terápiára jár, ahol Neil Patrick Harris (Starship Troopers, HIMYM) kezeli.

  • Am I crazy?
  • We don’t use that word in here

Hangzik el a trailerben a dialógus, egyből meg is értjük, hogy miért nyeli Anderson úgy a kék tablettákat, mint kacsa a nokedlit.

Ugyancsak megtudjuk, hogy érkezik a déja vu pillanat, amikor Trinity és Neo teljesen ismeretlenül találkoznak egy kávézóban és elhangzik a szokásos csajozós kérdés, ám ezúttal a feledékeny lány szájából:

  • Have we met?

Azt sejteti a jelenet, hogy nem is emlékeznek egymásra. Ismét lepődjünk meg.

Nem mentes a előzetes a visszautalásoktól, a Jefferson Airplane White Rabbit című felvétele csendül fel a háttérben, miközben a kék tabletták eltűnnek a mosdótálca lefolyójában, Anderson pedig egy öregedő figuraként látja magát a tükörben. Akik követték a John Wick sorozatot, azok bizonyára ismerősként tekintenek majd a karakterre, mert az első Mátrixhoz képest amikor beindul a csihipuhi a dodzsóban ezúttal a rutinos Neo győzi le a fiatal Morpheust (Yahya Adbul-Mateen), de csak a piros bogyli bevétele és a tükrön keresztüli szimulációból kilépés után. Ahol feltűnik egy kék hajú lány.

A harcművészetekkel tarkított jelenetekből továbbra sem várható kevesebb, mint a korábbi epizódokban, Keanu jó formában van, hiszen szinte csak verekedős filmeket forgatott az elmúlt évtizedben. Lassított pörgőforgó rúgásokra, gravitációt meghazudtoló plafonharcra lehet számítani.

A rendező ezúttal csak Lana Wachowski, a nővérét, Lilly-t ezúttal kihagyták a stábból. Feltűnik ugyanakkor a produkció körül Jonathan Groff és Priyanka Chopra Jonas.

Akinek van kedve, megtekintheti a CinemaCon első beszámolókat a tecsőn:

Smith ügynökről egyelőre nincsenek hírek, de kíváncsian várjuk, hogy a szerdai vörös ruhás lány mikor tűnik fel a színen, már csak a nosztalgia kedvéért.

HOLDKOMP