Bernie Sanders kesztyűi meghódították a Holdat

“Kifordított egyujjas bundakesztyű? Papucs orrán pamutbojt?”, nem Pom-Pom, hanem Vermont agg szenátorának kesztyűi indultak hódító útra Joe Biden elnöki beiktatásán, hogy ellopják a show-t.

Hogy kicsoda Bernie Sanders? Egy meg nem értett legenda, a szociáldemokrácia letéteményese egy olyan országban, ahol hagyományosan a szociáldemokratákat a liberálisok (demokraták) és konzervatívok (republikánusok) egyaránt hagyományőrző McCarthystaként kommunistának tekintik és mélyen megvetik. Aki naphosszat egyenlőségről, a társadalmi osztályok közötti szabad átjárhatóságról, ingyenes és általános egészségbiztosításról és felsőoktatásról beszél a csilliárdokért megszerezhető diplomák és horrorisztikus kórházi költségek hazájában, az nyilván nem is lehetne más, mint kommunista, ezért viszont rendkívül népszerű a fiatal generációk körében, mert azt is tudhatjuk, hogy minden valamirevaló fiatal szociáldemokrataként indul neki az életnek, aztán szélsőséges lesz és polarizálódik a liberalizmus vagy a konzervativizmus pólusai felé.

Dióhéjban ennyi elegendő is lehetne, hogy mindenki el tudja helyezni az európai szemmel értelmezhetetlen, évszázados hagyományokkal rendelkező palettán, azonban azt is tudni illik, hogy Bernie elindult az elnökválasztásokon és a jelenlegi elnök riválisaként szállt küzdelembe Clintonné asszony ellen, amikor Donald Trump elnökké választásával zárult a meccs. Biden elnök úr akkor családi okokból visszalépett, Bernie visszahívásáról pedig a Demokrata Párt döntött Hillary Clinton esélyesebb jelöltnek nyilvánításával.

Akkor mégis hogyan kerülhetett egy sok szempontból sokszor vesztes politikus a hírfolyam közepébe és miért lett népszerűbb egyik napról a másikra minden megválasztott elnöknél és alelnöknél?

A titok nyitja egyetlen fotó és sokszor egy kép többet ér ezer szónál ha a megfelelő pillanatot kapják el, márpedig Brendan Smialowski, az AFP fotósa jókor volt jó helyen, hogy megörökítse az azonnal a mémesedés útjára indult momentumot.

Január huszadikán egy kötött kesztyűpár történelmet írt, mert a méltán népszerű normcore divatirányzat öregemberes dadcore stílusának kimaxolásával sikerült ikonikussá tenni egy elfeledett ruhadarabot, az egyujjas kötött kesztyűt. Amiről azóta kiderült, hogy egy kötött holmik újrahasznosításával foglalkozó LGBTQ aktivista hölgy ajándékozta a szenátornak, hogy a kelet-európai hagyományos viseletet hordja egészséggel a hűvösebb napokon.

Az Amérikában csak mittens néven ismert ruházati kiegészítő azonnal felugrott a népszerűségi listák csúcsára, hiszen aki ennyire kényelmesen be tud ugrani egy átlagos napon a közértes bevásárlás és a postai levélfeladás között egy himihumi inarguációra, annak feltehetően jobb dolga is akad, mondjuk ki: az Élet Császára. És ki ne akarna az lenni? Naugye.

Mostanra több ezer mém született, AI algoritmusok dolgoznak azon, hogy a Google Maps tetszőleges kiválasztott lokációjában jelenítsék meg, de már szerepelt a Kesztyűk Ura a Trónok harca legendás trónjára fotósoppolva, jelen poszt írásakor olyan Bernie lavina van az Interhálókon, hogy ember legyen a talpán, aki nem találja meg a napi kuncognivalót valamelyikben.

Itt a holdkomp hasábjain természetesen a Holdat és a világűrt, pocsék űrfilmeket és sorozatokat érintő mémek közül válogattunk össze egy bokrétát, hogy a nyájas olvasó is befogadhassa és jól vagy ízlés szerint rosszul indulhasson a napja.

Minden kétséget kizáróan fantasztikus alkotás lett az idegen civilizáció naprendszerünket átszelő aszteroidájára montázsolt Bernie, de Elon Musk második Nap körüli pályáját kezdő Tesla Roadstere is egy kitűnő találat.

via Space.com

HOLDKOMP