COVID-biztos űrbuborék koncertet tartott a The Flaming Lips

Akik követték a The Flaming Lips múlt év végi előadásait és TV-show megjelenéseit, azok számára talán nem meglepő, hogy Wayne Coyne zenekara beváltotta az ígéretét és két egymást követő estén különleges koncertélménnyel lepte meg a rajongóit.

Az élő zene varázsa pótolhatatlan és valljuk be őszintén, a fesztiválszezon nélkül 2020-ban sokan éreztük magunkat élményekben szegényebbnek, amit a képzelt holdfesztiválunk sem pótolhatott teljes mértékben.

A The Flaming Lips válasza a COVID izoláció problémára nem újkeletű, már a járvány előtt is megfogalmazódott az elképzelés a stage-diving buborékosítására.

Az viszont, hogy a közönség számára is így teremtsenek biztonságos privát tereket egy skiccen valósult meg először, hogy aztán egy rövid főpróba erejéig a Steven Colbert showban ne csak a gondolattal játszanak el és végül 2021. január 22-én teljes koncert formájában mutassák be a szélesebb közönségnek a produkciót.

Oklahoma City és a The Criterion tehát tárt karokkal várta a zenekart és azoknak a szerencséseknek, akiknek volt lehetősége a nézőtéren elhelyezett száz darab Space Bubble, azaz űrbuborék valamelyikébe jegyet szerezni, nem is jelentett csalódás.

A setlist kétségkívül parádés, már ha valaki ismeri az előadók életművét, biztosan talál benne ismerős címeket:

 • Race for the Prize Yoshimi Battles the Pink Robots, Pt. 1
  Flowers of Neptune 6 (Live Debut)
  True Love Will Find You in the End
  She Don’t Use Jelly
  Will You Return / When You Come Down
  The Gash
  All We Have Is Now
  Feeling Yourself Disintegrate
  There Should Be Unicorns
  Are You a Hypnotist??
  Waitin’ for a Superman
  Do You Realize??

Egy-egy buborékban legfeljebb hárman kaphattak helyet, tehát nem korlátozódott összesen száz fősre a rendezvény, a színpadmunkára sem lehetett panasz, a szivárványos fényorgiát FUCK YOU COVID19 ballonok és “Fuck Yeah Oklahoma City” felfújt ezüstös feliratok tarkították.

A második, azaz szombat esti előadásról werkfilm is készült, ezt feltehetően hamarosan viszontláthatják a legnépszerűbb videómegosztón a téma iránt érdeklődők.

A jövő tehát elkezdődött és talán mégsem lesz szükség egyéni laza védőfelszerelésre a koncertlátogatáshoz.

Képek: Getty és Wayne Coyne Instagram

HOLDKOMP