Betöltötte a tizennyolcat az All The Things She Said

Nagykorú lett a t.A.T.u sok vihart kavart slágere, ami tizennyolc éve ezekben a hetekben tarolta le a nyugati, elsősorban a brit (No1. single) és amerikai (Billboard 20. hely) slágerlistákat, felérve a csúcsra, azóta is első orosz könnyűzenei előadóként

Mi volt a titka a lányoknak? Ki tudja. Az eredeti, orosz nyelvű felvétel sokkal korábban készült, már 2000-ben kiadták rögtön öt remixben, műsorra tűzte az MTV és a Universal kiadó is látott fantáziát az európai terjesztésben, így Lengyelország után eljutott Németországba is, majd az angol nyelvterületet megcélozva a Я сошла с ума (Elvesztettem az eszemet) a lipsync videó miatt a hasonlónak még véletlenül sem mondható All The Things She Said lett, bár a dalszövegben többször elhangzik az I Lost My Mind fordulat is.

A videoklip Moszkvában egy 90 fős stábbal készült egész alacsony, 3000 dolláros költségvetéssel az ezredfordulón, a téma eléggé zavaros, a katolikus iskoláslánynak öltözött Julia Volkova és Lena Katina felelgetnek egymásnak és a képernyők előtt ülőknek, majd a folytatás egyfajta ál-leszbikus témában csúcsosodik ki.

21 éve ez a provokatív promó fotó sokakban még megdöbbenést váltott ki

A Tatu elnevezés az angol Tattoo, azaz tetoválás szóra vezethető vissza, tehát nem a fura kisállatról kapta a nevét a projekt, ráadásul az 1999-es szereplőválogatás után derült csak ki, hogy a producerek számára párban elképzelt lányok korábban együtt dolgoztak egy gyerekeknek szánt produkcióban, ahonnan egyiküket meztelenkedés, cigizés és ivászat miatt rakták ki, mégis valahogy összesodorta őket a rossz sors, útban a világhír felé.

A fogadtatás is ellentmondásos lett, ami a konzervatívok szemében fujj-fujj leszbi lázadás volt, az az LGBT közösségben épp a másik irányból vetett hullámokat, egyáltalán nem tartották elfogadhatónak, hogy kereskedelmi termék legyen a mű lányszerelem. Az igazság a kettő között lehet, mert a közönség imádta, a wikipedia szerint Magyarországon kívül szinte az összes európai országban a top 3-ba keveredett, a legrosszabb, tizenharmadik helyezés jutott nekik kis hazánk ízlésvilágában a rádiólejátszások alapján.

A holdkomp rendszeres olvasóinak talán nem meglepetés, hogy a szerdai lányos zenerovatunk nem lehetne teljes vörös hajú lány nélkül, ezért most a már korábbról ismerős Lena Scissorhands és vendége, Chase the Comet előadásában élvezheti minden a téma iránt érdeklődő white fülű néző a szinte napra pontosan egy éve, kísértetiesen közel az eredeti kiadás 20 éves évfordulójához a Napalm Records gondozásában megjelent feldolgozást.

Enjoy.

A címlapképen Julia és Lena láthatók egy nemrégiben Cannes-ban készült Insta fotójukon

HOLDKOMP