Ki ölte meg Libbyt és Abbyt?

Pár napja volt a két tinédzser halálának negyedik évfordulója.

Delphi, Indiana, Egyesült Államok.

A tizennégy éves Liberty German és a tizenhárom éves Abigail Williams holttestét 2017. február 14-én fedezték fel, nem messze attól a hídtól, ahol előtte nap túrázni indultak, és amely addig a napig tökéletesen biztonságos, közkedvelt kirándulóhelynek számított. Gyilkosukról fénykép, videófelvétel, és hangfelvétel is készült, ennek ellenére a tettest a mai napig sem fogták el.

Baloldalt Abby, jobb oldalon Libby

2017 február 13-án, hétfőn délután fél kettőkor a két lány túrázni indult egy ismert útvonalra, a Monon High Bridge-re. Nem sokkal két óra után Libby feltöltött egy képet a hídon sétáló Abbyről a Snapchatre.

A lányoknak negyed négy körül kellett volna találkozniuk Libby apjával, aki a túraútvonal végén vette volna fel őket. Az apa egy ideig várt, próbálta hívni a lányát, majd a keresésükre indult, miután értesítette a családtagokat.

Fél hatkor a rendőrség megkezdte a kutatást. Eleinte nem gyanakodtak bűntényre, ezért éjfél körül, a hidegre és sötétre hivatkozva, felfüggesztették a keresést.

Másnap délben –  a hídtól mintegy 800 méterre -, megtalálták a lányok holttestét. A rendőrség (a nyomozás érdekeire hivatkozva) nem adott ki információt arról, hogyan haltak meg, szűkszavúan csak annyit közöltek, hogy a két tinédzser gyilkosság áldozata lett.

Február 15-én a rendőrség közzétett egy szemcsés, rossz minőségű képet a feltételezett elkövetőről.

A lányok észrevették a férfit, aki követte őket. Libbynek volt annyi lélekjelenléte, hogy felvételt készített az illetőről. A rendőrség (ismét a nyomozás érdekeire hivatkozva) csak a képet, és néhány másodpercnyi hanganyagot tett közzé a nyilvánosság számára. A hangfelvételen, fojtott, rekedtes hangon ennyi hallatszik:

“Down the hill.”

A fojtottságra magyarázat lehet, hogy Libby a zsebébe csúsztathatta a telefont, hogy az ne tűnjön fel.

A nyomozati teória szerint az illető fegyverrel a kezében lekényszeríthette a lányokat a domboldalon, ahol aztán végzett velük.

A helyszínen DNS-nyomokat rögzítettek. Az elkövetőről fantomrajz készült.

2019 áprilisában új információkat tettek közzé. Nyilvánosságra hozták azt a videót, amit Libby készített, és amelyből a szemcsés képet kivágták.

 

Ezzel egyidejűleg új fantomképet is alkottak. Az új képen az elkövető jóval fiatalabbnak tűnik. A rendőrség szerint 6 láb magas, kaukázusi, 18-40 év közötti férfiról van szó.

A hanganyagból is közzétettek egy új, apró részletet. A kibővített felvétel így hangzik:

“Guys…. Down the hill”

A gyanúsítottak

Paul Etter 2019 júliusában elrabolt és megerőszakolt egy 26 éves nőt. Miután bekerítette a rendőrség, öt órányi ellenállás után öngyilkos lett.

Thomas Bruce, hajdani lelkipásztor agyonlőtt egy nőt, két másikat szexuálisan molesztált. Jelenleg más bűntények miatt letartóztatásban van, halálos ítéletet is kaphat.

Daniel J. Nations regisztrált szexuális elkövető. Nationst 2017 szeptemberében, Coloradóban tartóztatták le, miután a rendőrségnek feltűnt a lejárt indianai rendszámtábla. Nations ekkortájt azzal szórakozott, hogy baltával ijesztgetett kirándulókat egy erdei ösvényen. 2018 februárjában a rendőrség közölte, hogy nem gyanúsítják a kettős gyilkossággal.

Charles Eldridge-t 2019 januárjában tartóztatták le gyermekmolesztálás vádjával. Vele kapcsolatban az az álláspont, hogy nem hasonlít a friss fantomképre.

Hogy négy év elteltével még mindig nincs hivatalos információ arról, hogy a lányok hogyan haltak meg, és hogy miért ülnek a nyomozók a többi adaton, amit Libby telefonjából nyertek, minimum furcsa.

Amit tudunk, azt Abby édesanyjának a mostohafivérétől tudni. David Erskin, és egyik húgának a barátja voltak azok, akik a lányokat felfedezték. David szerint Abby hanyatt feküdt, keze keresztbe a mellkasán, pulóvere csuklyája felhúzva, mintha egy játékbabát akartak volna vele imitálni. Libby meztelen volt, a törzse levelekkel, ágakkal befedve.

A rendőrség hősként dicsőíti Libbyt, amiért volt annyi lélekjelenléte, hogy felvételeket készített. A lányok emlékére és tiszteletére emlékparkot hoznak létre.

A CrimeDoor alkalmazás digitális videót készített a gyilkosság előtti percekről.

HOLDKOMP