Bréking Nyúz! A VW neve mostantól Voltswagen (vagy mégsem?)

Már reggel felrebbent a hír egy kiszivárgott információ alapján, hogy nagy gurításra készül a Volkswagen csoport az Egyesült Államok tejjel-mézzel folyó piacán a Tesla babérjainak elhódítására, az pedig nem más, mint a 2021-es év szarszóvicc versenyének győztese:

VOLTSWAGEN

Ami kezdetben csak egy csapnivaló marketinges áprilisi tréfának tűnt, nem VOLT előzmény nélküli, a TNW portál már jóval korábban élcelődött a VW látványos vergődésén a villanyautóik körüli sorozatos fiaskók során, ámde még ők se gondolták komolyan, hogy a téridő-kontinuum különös fluktuációja a valóságba teleportálja ezt már első ránézésre is borzasztó nyelvi leleményt.

A Volkswagen reputációját Adolf Hitler és Ferdinand Porsche együttműködése alapozta meg, még akkor is, ha a nép autójaként beharangozott bogárhátúból a hadiipari kényszerűségek miatt pont a népnek nem jutott a háború során.

Az éles váltás 2021 májusában, tehát mindössze egyetlen hónap múlva fog megtörténni – erősítette meg Scott Keogh, a Voltswagen of America elnök-vezérigazgatója, így mostantól ez az elnevezés minden kétséget kizáróan hivatalos.

A VW csoport így kívánja megkülönböztetni a dízel-botrány óta borzasztóan szar reputációval bíró régi belsőégésű termékeit a csilivili, új és barátságos villanyhajtányoktól – szőtte tovább a történet fonalát Kimberley Gardiner, a márka marketingügyekért felelős alelnöke.

A VW modellek közül az ID.4 családi modell már most is kapható, de 2025-ig globálisan évente egymillió autó eladását tervezik, hogy aztán 2029-re már hetven különböző elektromos autó dominálja a márka személyautó kínálatát a belsőégésű motorok fokozatos kivezetésével.

EDIT: A VW később a délután során elhatárolódott saját magától és bejelentette, hogy a korábbi bejelentés – ahogy sejthető is volt – egy katasztrofálisan elsült áprilisi tréfa. (via CNN Busness)

Volkswagen of America will not be changing its name to Voltswagen. The renaming was designed to be an announcement in the spirit of April Fool’s Day, highlighting the launch of the all-electric ID.4 SUV and signaling our commitment to bringing electric mobility to all. We will provide additional updates on this matter soon.

via motor1.com

HOLDKOMP