Budipapírból készült koronabélyeg Ausztriában

A sógorok nem szarral gurigáznak, ha tréfáról van szó, elmennek a reterátajtóig és azon is túl.

Így történhetett, hogy egyik napról a másikra a postaellátó szaküzletek polcaira került a kiselefántot is szimbolizáló postai szolgáltatás ellenérték-térítési nyomat, izibe többrétegű jelentéstartalommal felruházva a háromrétegű seggtörlőt.

A tíz centi széles hordozón megvásárolható bélyeg a helybéli kiselefántos kampány részeként azt sugallja, hogy a szociális distanciálás WHO által is ajánlott legkisebb távolságaként meghatározott egy métert bárki elképzelheti ha maga elé gondol egy újszülött elefántot, ami méretét tekintve épp egy méternyi.

Pretty straightforward, ahogy a művelt osztrák mondaná, hiszen ki ne látott volna már újszülött elefántot.

Amikor azt gondolnánk, hogy okés, ezt így felfogtuk, jön a következő réteg, ugyanis a hagymára hajazó hatás nem maradhat el annak átgondolásakor, hogy tíz darab ilyen ív egymás mellé téve épp egy méter és voilá, máris kijött az újabb kiselefánt.

If you put 10 stamp sheets end to end, you get a metre’s distance in total – or the length of a baby elephant

A budipapír hordozó pediglen mindenkit emlékeztessen arra a vadászó-halászó-gyűjtögető mentalitásra, amely tavasszal a közértek kiürült polcai között portyázó hordák ápolt ánuszrózsa tisztogatás iránti olthatatlan vágyait manifesztálta.

A koronabélyeg a névértékének kétszereséért szerezhető meg, a különbözetet jótékonysági célokra fordítják.

A holdkomp budipapír-szakértési ügyosztálya utánajárt és megállapította, hogy a próbálkozás szép és kellően drága is egy aprócska szelet törlési élményért, de ár-érték arányát tekintve még mindig elmarad a mindenkori referenciától.

via Reuters

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!