Egy hétfői történet

A vadőrök napja unalmasan indult. A Department of Public Safety Division of Wildlife Resource helikopteres alakulatának életében jellemzően semmi érdekes nem történt, a helikopter talán izgalmasan hangzott másoknak, ám az ügyosztály biológusainak feladata leginkább a vadállomány számlálása, ebben az esetben a hosszú szarvú vadjuhok számba vétele volt.

Whoa, whoa, whoa, turn around, turn around!

Kiáltás zavarta meg a rotorok monoton zakatolását a fejhallgatókban. Amit rövid közörés után találtak, az minden volt, csak nem evilági. A vörös kősivatagba ékelődve egy fényesen csillogó monolit rejtőzött minden szem elől elzárva.

Az embermagasságnál jóval nagyobb csillogó műtárgy sziklaszilárdan cövekelt a betonkemény talajban.

Áprilisi tréfa? Titkos vallási kegytárgy? Street art műalkotás ott, ahol még utcák sincsenek? Vagy csak egy idegen civilizáció üzent 2020-ban a földlakóknak?

it is illegal to install structures or art without authorization on public lands – no matter what planet you’re from

Akárki is felelős az elkövetésért, a törvény teljes szigorára számíthat. Utah államban tilos engedély nélkül közterületen ilyen építmények felállítása – közölte hétfőn a hatóság – mindegy, hogy melyik bolygóról származol, a törvény keze elől nem menekülhetsz. A további nyomozásról a Bureau of Land Management hatásköre dönteni.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!