El kell hagyni a filteres teát
De tényleg. Forrázzatok szálas teát.
Bernard tegnap a klasszikus kávéfőzésről írt egy remek posztot.
A tea se maradjon szó nélkül.
A kávé frissítőnek gondolt alkaloidja a koffein, ezt rakják sokszoros dózisban az energiaitalokba, okozhat túlmozgást, pupillatágulatot ha túladagolják. Ne tegyétek.
Ugyanakkor ott a jóféle tea.
Nem, a filteres az nem tea. Az egy olyan mértékben túlárazott hülyeség, amit szinte mindenki vesz, de senki sem számol.
A filterest a rendes, szálas tea maradékából, morzsalékából állítják elő. Teljesen mindegy, hogy lapka vagy piramis kiszerelésű, a fogyasztásig elveszíti a tea jellegét.
Remélem, senki nem adott egy petákot sem piramisfilteres teáért.
Nézzétek meg grammra vetítve hogy néz ki egy piramis vagy nem piramis fileres tea ára, nem kell mindent elhinni a marketingeseknek. Hülyeség, átforrázva vagy vízbe áztatva mivel tud többet a piramis?
Az Európában fogyasztott tea akkor lesz tartósan is tea ha viszonylag zárt, fém, meglepő módon teadoboznak hívott teadobozban tartják. Évszázados tapasztalat.
Az egész teázás egyébként semmivel sem bonyolultabb, mint a kávézás.
Le kell forrázni (a forrázásnál hőfokra és időre ügyelve) és utána szürcsölni. A tea alkaloidja a tein, ugyanolyan hatásos képlet, mint a koffein.
Tejjel? Mézzel? Citrommal?
Jó reggelt!