HOLDKOMP

Kis lépés ez az árnyékos oldalon…

CuccokFilozófiaGasztroZombiapokalipszis

El kell hagyni a filteres teát

De tényleg. Forrázzatok szálas teát.

Bernard tegnap a klasszikus kávéfőzésről írt egy remek posztot.

A Brikka

A tea se maradjon szó nélkül.

A kávé frissítőnek gondolt alkaloidja a koffein, ezt rakják sokszoros dózisban az energiaitalokba, okozhat túlmozgást, pupillatágulatot ha túladagolják. Ne tegyétek.

Ugyanakkor ott a jóféle tea.

Nem, a filteres az nem tea. Az egy olyan mértékben túlárazott hülyeség, amit szinte mindenki vesz, de senki sem számol.

A filterest a rendes, szálas tea maradékából, morzsalékából állítják elő. Teljesen mindegy, hogy lapka vagy piramis kiszerelésű, a fogyasztásig elveszíti a tea jellegét.

Remélem, senki nem adott egy petákot sem piramisfilteres teáért.

Nézzétek meg grammra vetítve hogy néz ki egy piramis vagy nem piramis fileres tea ára, nem kell mindent elhinni a marketingeseknek. Hülyeség, átforrázva vagy vízbe áztatva mivel tud többet a piramis?

Az Európában fogyasztott tea akkor lesz tartósan is tea ha viszonylag zárt, fém, meglepő módon teadoboznak hívott teadobozban tartják. Évszázados tapasztalat.

Az egész teázás egyébként semmivel sem bonyolultabb, mint a kávézás.

Le kell forrázni (a forrázásnál hőfokra és időre ügyelve) és utána szürcsölni. A tea alkaloidja a tein, ugyanolyan hatásos képlet, mint a koffein.

Tejjel? Mézzel? Citrommal?

Jó reggelt!

 

HOLDKOMP