Elkészült a pork. Ideje reggelizni.

A pulled porkban az a jó, hogy amikor kiszédelegsz reggel a konyhába, ott vár készen, illatorgiába burkolózva.

Semmi dolog nincs vele, csak el kell távolítani a felesleges héjakat és nem ehető alkatrészeket, azaz a paradicsom és a hagyma héját, a paradicsom szárát, a babérleveleket és a szárított chilik vagy paprikák maradékait.

Ezután két villával szálakra széthúzni, beleforgatni a fűszeres, hagymás, paradicsomos szószba, de mindenképp jó tocsogósra.

Majd önfeledtem tömni az arcunkba az említett jelentéktelen pékáruba halmozva. Ízlés szerint paradicsommal, salátakeverékkel. Van aki rak rá mégis barbecue-szószt, de az más galádságokra is képes.

Reggelire csak szerényen, délben ráérünk dupla adag húst halmozni.

Jó étvágyat!

Előzmény itt:

18 thoughts on “Elkészült a pork. Ideje reggelizni.

  • January 19, 2018 at 10:25
    Permalink

    megnéztem a menüt, ma mit hoznak. finomfőzeléket baszki. sírni tudnék. sírni fogok. sírok.

    • January 19, 2018 at 10:26
      Permalink

      Szeretem. Fasírttal.

      • January 19, 2018 at 10:29
        Permalink

        azt is hoznak. azt is utálom. mármint az ilyen menüben lévőt. mindig erős bennem a gyanú, hogy a pénteki fasírtban a heti maradék van beledarálva. dolgoztam vendéglátásban, úgyhogy ez igazából több, mint gyanú.

        • January 19, 2018 at 10:35
          Permalink

          Igen. Én meg kollégista voltam 4 évig. Ott szerettem bele az ilyen szar kajákba. Rizseshús, paradicsomleves betűtésztával, finom és borsó főzelék elviselhetetlenül édesen. Ez a menza feeling időnként felszínre tör és szinte elönt a vágy ezekért az ízekért.

          • January 19, 2018 at 10:40
            Permalink

            Sárgaborsó főzelék egy árva szem, de azért jó zsíros hússal és pörköltszafttal alaposan meglocsolva. Nekem az volt a kedvencem, máig szeretem. És az üres csontleves jelzés értékű egy szál répával és két cérnametélttel. Az is de jó. Főleg mert nem csontleves, hanem Deli-kát. 😀

          • January 19, 2018 at 10:42
            Permalink

            nincs is tartalmasabb leves annál, mint amelyiknél el tudod olvasni a 30 literes edény alján a feliratot akkor is, ha tele van. gyakorlatilag enyhén színezett forralt víz.

          • January 19, 2018 at 10:53
            Permalink

            A sárgaborsó főzelékhez mindig csemegeubit ettem.

          • January 19, 2018 at 10:56
            Permalink

            Fosatós.

          • January 19, 2018 at 10:57
            Permalink

            Dehogy. A sűrű főzelékhez kell valami. Szerintem pörköltöt soha nem is ettem hozzá.

          • January 19, 2018 at 10:57
            Permalink

            Különc kis póni vagy 🙂

          • January 19, 2018 at 11:01
            Permalink

            Egyedi hópihe vagyok 😀

  • January 19, 2018 at 10:27
    Permalink

    Erős kezdés!

  • January 19, 2018 at 10:30
    Permalink

    Blue, a hagymát miért héjastul rakod bele? Lustaság, vagy van valami tudományos oka? 🙂

    • January 19, 2018 at 10:34
      Permalink

      Részben tudomány: van hatása az ízre is, ártani sem árt és például a leveseknek nagyon szép színt ad. Tyúklevesbe csak be szoktam félbe hasítani, de akár így húsok alá is mehet nyugodtan héjastól, csak a legkülsőket kell leszedni, aztán ha kész, kiszedni a fölösleget. Elég rusztikus így harapható sült hagymával a pork is. 🙂

      • January 19, 2018 at 10:35
        Permalink

        Hm. Na majd kipróba.

  • January 19, 2018 at 10:41
    Permalink

    BBQ szósz meg egy kis almás coleslaw és nyammnyamm. Jól néz ki 🙂

  • January 19, 2018 at 11:28
    Permalink

    éhes lettem

  • January 19, 2018 at 12:31
    Permalink

    Jóétvágyat 😊

Comments are closed.

%d bloggers like this: