Erszényesek kötöttek örök barátságot

Új-Dél Wales hüllőparkjában találtak egymásra Elza (Elsa) a koalalány és Remény (Hope) a vombatsrác.

A világjárvány idejére a látogatók elől elzárt állatkertek és vadasparkok nem ritkán arra kényszerültek, hogy szokatlan párosításban zárjanak össze gondjaikra bízott kisemlősöket. Így történt Ausztrália nemrégiben újranyitott egyik állatkertjében is, ahol az emberektől elszigeteltség két hónapja alatt szoros barátság szövődött a szigetország világszerte ismert állati nagykövetei között.

A természetben mindkét jószág jellemzően éjszaka éli a megszokott életét, de ez a legtöbb közös, ami róluk elmondható, hiszen a koalák a fák lombjai között rágcsálják az eukaliptuszt, a vombatok pedig a talajszinten majszolnak különböző növényeket és gyökereket, hogy aztán a csalitosban találjanak nappali rejteket.

Amíg utóbbiak populációja stabilnak tűnik, a koalákat számos kiterjedt bozóttűz és természeti csapás tizedelte az utóbbi években, így  felkerültek a kihalás szempontjából veszélyeztetett fajok listájára, a jelenlegi számítások szerint 2050-re teljesen eltűnhetnek az eredeti élőhelyükről.

the cutest best friends we have ever seen

A különös duó barátsága meglepte magukat a gondozókat is, de ez nem lehetett akadálya annak, hogy a BFF videó végül felkerüljön a legnépszerűbb videómegosztóra, hogy ne csak a helyiek osztozhassanak az örvendetes fejleményekben.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!