Festett tetemek

Most is láttam egyet (szombaton), bent a városban, na nem a központban, de nem is kint a bozótban (bush).

Épp a festés miatt nem álltam meg, pedig egy fotót megért volna ide a posztba, jól kipingálták.

Neten találtam cikket, onnan a képek.

A munkám végett sokkal több jelöletlent látok, meg sokat magam is hazavágtam, úgy sajnálom.

Mit jelentenek a graffitik vagy a szalagok? Friss hús, már foglalt? Vagy lehúztam az útról, lehet beszállítani a fehérjegyárba?

Az állatvédők tudják a választ. Micsoda? Mit védenek egy dögön?

Dobpergés. Lehet bennük kicsit találni, élő kicsit, akár napokat is kibírnak. Erre való a jelölés. Csekkolva, volt benne, nem volt, elvittük, halva találtuk, nem kell megállj már.

Horror videó, csak erős idegzetűeknek:

2011-ből van saját képem félfülű megmentett zsebibabáról, ismerősöknél volt, megnéztem, felkavaró, nem teszem ide, de ha kéritek, akkor küldöm.

Miután megszakadt a szívünk, a kenguru nem védett állat, sőt vadásszák is. Viszont az utak az elütött tetemekkel vonzzák a dögevőket, vagy a hüllőket csak azért, mert az melegíti fel őket. Sok madár pedig az elhullott gabonamagok miatt fészkel út mellé. Ilyen okok miatt sok veszélyeztetett faj is nagyobb bajba kerül.
Ékfarkú sas, fekete papagájok, hosszúnyakú teknőcök. Utóbbinak a párzáshoz vezető útját keresztezi az aszfalt a közelünkben, vagy a legszebb stadion építése a közelmúltban.

Záróbekezdésnek békás emlék Burgenlandból. A 90-es években a B50-esen Parndorftól Eisenstadtig (Pándorfalu, Kismarton) gátat emeltek nekik és vödörcsapdákba gyűjtötték, majd vitték át őket az út tófelőli oldalára.

Van ez máig?

HOLDKOMP