Furcsa dolgok kerülnek a sörbe

Vannak különös főzetek – van például olyan sör is, ami húgyból készül, és most nem a Coronitára gondolok –, nemrégiben láttam fényképeket egy újfajta sör előkészületeiről, ebben perec, ropi és beef jerky is szerepel majd, úgyhogy sörkorcsolyát nem is kell hozzá enni. Létezik bálnasör is, de vannak olyan őrültek, akik szeretnének visszatérni a középkori technikákhoz, nekik pókok segítenek, a muslicák ugyanis imádják a sörélesztő illatát, a középkori sörfőzők pedig nem olyan patikakörülmények között dolgoztak, mint amilyeneket mostanában ír elő a NÉBIH.

Egy cseh főzde rákokat alkalmaz – ők árulják el nekik, hogy elég tiszta-e a víz, amit használnak, ugyanis ezek a jószágok nagyon érzékenyek, és a legkisebb változásra is azonnal reagálnak. Oké, a perecet és a sós mogyorót direkt keverték a sörbe, sőt, a bálnát is (ezt mondjuk véletlenül beleejteni némileg macerásnak tűnik), de van, amikor oda nem illő hozzávalók is fűszerezik az italt (ehhez kapcsolódik egy ismerősöm története, aki esküszik rá, hogy patkányok úszkáltak a sörben, de sajnos ezt már olyan sok különböző sörgyárról hallottam, hogy enyhén szólva is kétséges a hitelessége).

Meg van az az amerikai pasi, George Toubbeh, aki Heineken helyett egy alkalommal gekkót ivott. Toubbehnak gyanús lett, hogy szar íze van a sörnek, de

sört nem öntünk ki,

úgyhogy folytatta az italozást, végül inkább úgy döntött, hogy okádik egyet. A ezután ellenőrizte, hogy mégis mit ihatott a pasi (három sörtől apu hány, a puhány), és ekkor jött rá, hogy a dobozban a Heinekenen kívül két gekkó is volt. A vizsgálatok később kiderítették, hogy egész pontosan két kifejlett hím gekkó lapult a sörben, nem mintha ez bármit is számítana. Toubbeh ezután orvosi ellátásban részesült (innen tudtam meg azt is, hogy a gekkólétől fosik az ember), és nyilván beperelte a Heinekent – a per még mindig tart, a cég tagadja, hogy felelősséggel tartoznának az esetért.

Gondolom, George azóta inkább marad az üvegesnél.

(Atlas Obscura, Grunge)

HOLDKOMP