Hétvégi démonológia

Az ember hajlamos arra, hogy belelásson formákba tartalmakat. Nem véletlen, hogy a Cumulus bárányfelhő a köznyelvben, holott mindannyian tudjuk: a lábasjószágok közül a gyapjasok nyilván röpképtelenek.

Jelen bejegyzés alázatos narrátora nem kávézik, mert a kávé helyett inkább pocsékabbnál borzasztóbb energiaitalokkal oldja meg a napi koffeinbevitelt, ámde minden reggel kötelességszerűen kávét készít és ha már az egyszeri barista kénytelen Goerge Clooney ellenállhatatlan kávémasináit használni a köz érdekében, tejhabot is tesz a latte tetejére.

A tejhab készítése egy külön történet, a hidegkávézó görög frappésok és a begőzölt cappuccino rajongók örök harcába nem is érdemes belefolyni, a kérdés eldönthetetlen, a fekete leves pedig török átok.

Amikor viszont a tejhabosítóból kikerül a matéria, önálló formákat ölt, kiszámíthatatlan (és jobbára érdektelen), hogyan és miként manifesztálódik belőle Cthulhu vagy Thor pörölye, a lényeg, hogy a démoni világ szüremlik át a mindennapjainkba, hogy emlékeztessen hitvány gyarlóságainkra.

Ma egy habcicának látszó macskadémon materializálódott a kávéhabból és nem győzünk csodálkozni: jönnek és tényleg átveszik a hatalmat?

Jaj szegény lelkeinknek…

HOLDKOMP