Idaho állam kimondta: a megújuló energia egy hülyeség, állami intézményben nem tanítható

A tudományosság helyi szabványának nem felel meg a fosszilis és megújuló energiák összehasonlítása a közoktatásban.

12:4 arányban fogadták el a döntéshozók, hogy az ilyen légből kapott sületlenségek, miszerint a megújulók összehasonlíthatók a fosszilis energiahordozókkal, többé nem állják ki a tudományosság helyi próbáját.

ESS3-4-1 Obtain and combine information to describe that energy and fuels are derived from natural resources and their uses affect the environment. Further explanation: Examples of renewable energy resources could include wind energy, water behind dams, and sunlight; non-renewable energy resources are fossil fuels and atomic energy. Examples of environmental effects could include negative biological impacts of wind turbines, erosion due to deforestation, loss of habitat due to dams, loss of habitat due to surface mining, and air pollution from burning of fossil fuels.

Össze kellene vetni a fosszilis energiahordozók környezeti hatásaival szélturbinák, erdőirtás, víztározók építését.

Kis színes: A Hoover-gát ugyan nemzeti büszkeség és látványosság, Amerika egyik legismertebb szimbóluma, de ez nem számít. Elég szép, nem is baszták szét vele a környezetet. Ott volt egy víz vájta kanyon, feltöltötték. Vízzel. Atyaég, a jóisten óvjon mindenkit, ebből is mi lett?!?

Tesla és Westinghouse a máig működő vízerőművet telepítették a Niagara alá. New York fénybe borult, a környezetnek annyi. Ja, nem.

De Idaho nem sokat szarozott, egyszerűsítették a mondanivalót a tiltás indokolásában:

ESS3.A: Natural Resources: Energy and fuels that humans use are derived from natural sources, and their use affects the environment in multiple ways. Some resources are renewable over time, and others are not. (ESS3-4-1)

Bizonyos természetes energiahordozók máshogy hatnak a környezetre, vannak a megújulók, mások meg nem újulnak meg.

Ezért ezt már nem lehet többé az állami közoktatásban alsó- és középfokon tanítani. Mármint azt, hogy ezeket össze lehetne hasonlítani a citált szöveg szerint.

Idaho bölcsessége.

via

 

%d bloggers like this: