Jóból is megárt a sok

Vannak életveszélyes ételek és italok, és itt most nem a japánok hülyeségére, a mérgező halra gondolok, hanem egészen hétköznapi dolgokra, mint például az őrölt meggymag, amit köztudottan mindenki előszeretettel fogyaszt. Ebből elegendő kettőt megenni ahhoz, hogy a benne lévő cián kinyírjon bennünket.

De vannak még veszélyes cuccok: ha például megiszol egymás után hetven csésze kávét, a szíved mondja fel a szolgálatot. Csokiból a nyolcvanöt tábla a halálos dózis, szóval ezzel is óvatosan (ha kutya vagy, vigyázz: a csokiban található theobromin kisebb dózisban is halált okozhat). Halálos továbbá, ha lenyelsz 200 grammnyi higanyt (állítólag az nem udvariaskodik, nem tudom, hogy igaz-e, de a higany egyszerűen kiszakítja az ember belét, mondjuk én még egy kevés higanyt se tartok különösebben étvágygerjesztőnek, úgyhogy húsz dekát tutira nem ennek meg belőle). 48 kanál ketchuptól szintén meghalsz. A könnyebb drogok kedvelőinek is van egy rossz hírem: ha negyed órán belül elszívsz körülbelül hétszáz kiló füvet, neked annyi.

  • taro

    a meggymagos nem igaz ☺

    • Magister Ludi

      nemtom, mert őrölve nem ettem, egészben lenyelve meg nem árt. A barackmagban is van, azt meg szoktuk törni és ettük a belét, mint a mandulát. Az is a ciántól olyan finom.

      • taro

        viszonylag sokat kellene belőle megenni, hogy ártson ☺ az édes barackmag annyira veszélyes, mint a mandula, a keserűt meg éppúgy nem eszi meg az ember, mint ahogy a keserű mandulát sem ☺
        és nem is igazi cián van bennük, hanem amigdalin, ami csak a bélrendszerben alakul hidrogéncianiddá

        • Magister Ludi

          affene… pedig gyerekként ilyen kis szuperhősnek képzeltem magam, aki még a tök veszélyes barackmagot is bírja (mert nagyanyám azért ránk szólt, hogy fejezzük már be az idétlenkedést és a barackot együk)

          • taro

            barackmagban több a keserű, az igaz ☺ tök jó marcipánpótlót lehet belőle csinálni, ez a percipán

  • egyedi

    ki iszik meggymagot?

    • taro

      a meggyborba szokott lenni

      • egyedi

        látszik, hogy nem vagyok nagyivó 🙂

    • SpaceWolf

      Bármiből lehet pálinkát főzni. Bármiből.

      • egyedi

        akkor kérek ilyet. szeretem a meggyet

  • SpaceWolf

    A kecsapos ijesztő kicsit. Vissza kell fognom magam sztékezéskor. O.o

  • Magister Ludi

    valahol olvastam, hogy tán Napóleon katonái (vagy pont az ellenfél?) valami szigeten leander ágakból rakott tüzet, merthogy abból volt sok, azon sütögették a husit, aztán megmérgeződtek, vagy valami ilyesmi.

    • SpaceWolf

      Ó, igen. A leandervölgyi emberek legendája. Hallottam már én is. 🙂

      • Magister Ludi

        a lényeg, hogy ne fogadj el leanderlevélen füstölt kolbászt, meg pecsenyepókot, bármilyen szívesen kínálják is!

        • SpaceWolf

          És sirályhojszát?

          • Magister Ludi

            ezek a viharmadárfélék nem szoktak túl testesek lenni, szóval azt is kihagynám, már csak a ványadt testalkata miatt is

          • SpaceWolf

            Valahol felsír most egy Bernard.

          • Magister Ludi

            Bernard a nyárfapohókáért van oda, de az nem finom.

          • :/

            Végre, érthetetlwn hogy mennyivel visszaesett az oldalon a sirályhojszás tartalom.

        • taro

          valahol a dél-dunántúlon történt, hogy egyszer csak nagyon érdekes területi eloszlást kezdett el mutatni a gyomorrákos férfiak csoportja, egyes településeken hirtelen nagyon sok lett belőlük… kerestèk az okàt, aztán sikerült ràjönni, hogy a vasúton dolgozók megkapták a régi keményfa talpfákat és ezt használták a hús füstölésére és ez a szennyezett fa okozta a problémát :/

    • taro

      mert valóban mérgező lehet. egy csomó dísznövény elég veszélyes lehet, az dmber nem is gondolná pl. a ciklámenről

      • Magister Ludi

        ja, hát ha a kertünkbe beszabadulna egy óvodáscsoport, csak a kevésbé kíváncsiak élnék túl a délutánt: tiszafa, leander, datura, hogy csak a legszebbeket említsem.

        • taro

          ezek tényleg szépek ☺

  • ★☆☭IonágyúS ЯiszpekTPónY☭☆★

    Nagyanyám kertjében nőtt egy sárgabarackfa, azon meg üde, pozsgás kis sárgabarackok. A csonthéjasokban valóban felhalmozódik cián, a magvak ezzel védekeznének a kisebb testű jószágok ellen, mert ugye ha megeszik a magot, oda a szaporulat, nem lesznek magoncok. Ha megeszik a ciánt és megmurdelnak, a többi mag túlél.
    A nagytestű, esetleg vegyes étrendű húsevők ellen ez persze nem véd, ha megettünk mondjuk 15 barackot, utána kiraktuk két napra száradni a napra a magot és az ajtózsanér mellett, az ajtót finoman zárva nyitottuk ki a csonthéjat a benne található finomságért.
    Szóval a cseresznyemag teóriára kérünk bizonyítékot or didn’t happen.

    • Bernard Black

      én szakmányban zabáltam az álmandulát a barackmagból, ha keserű volt, kiköptem. nem túl tudományos, de még élek

  • 

    Meg is érdemlik a kecsöpösök.

    • :/

      😞😢

  • orizatriznyák

    700 kiló fű azért az tényleg erős lenne. 🙂 Ja, és persze a nyelvünket se dugjuk a konnektorba, mert bizony hamar felszökik a hemoglobinszintünk…

%d bloggers like this: