Kamrában és időben elveszett dolgok – így készül a spontán pálinka

A hűtőben, kamrában lévő, szem előtt tartózkodó romlott dolgokat könnyű kidobni. Olykor viszont akadnak bujkáló elemek, ezért is érdemes itt is nagyobb rovancsokat tartani.

Meg azért is, mert jöhetnek a mindenféle molyok, amik majdnem olyan rohadt undorítóak, mint a poloskák.

Az ember lánya azért igyekszik, ami zöld, szőrt növeszt vagy mászik, illetve ezek kombinációit műveli és nem házi kedvenc, azt szag meg állag alapján könnyen a kuka felé lehet terelni.
De ha akadnak a háztartásban más kedvencek, mint teszem azt egy pasas és egyéb állatkák, mint mondjuk giliszták meg valami férgek, akkor bizony az ő etetésükről is gondoskodni kell. A gondos háziasszony – mármint én, nem röhög! – a már kissé folyóssá vált gyümölcsöket beteszi egy tupperbe, jól látható helyen hagyja, hogy az etetővályúba kerüljön a finom hami, majd nem érti mit keres az edény asztalon és beteszi a kamrába a többi közé. Később meg meglepődik, de nagyon.

Igazából nem is volt annyira büdös. Nyomába sem ért annak a romlott húsnak, amit egy hónapok óta üresen álló, kihúzott hűtőben találtam egyszer egy nyaralóban. És szagoltam már sokkal rosszabb házipálinkákat is, egy rövid ideig gondolkoztam is, hogy idén várható-e nemszeretem rokon/ismerős látogatása karácsonytájt, de félnék, hogy jövőre visszakapom.

Holnap végre hétfő, addigra talán a szaglásom is visszatér. Nektek mi volt a legundorítóbb, amit a konyhátokban találtatok?

És persze indokolatlan zene, jóccak!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!