Kínában megmérték a budipapír pulzusát – percenként 81-et dobban

Sose gondoljátok, hogy a tárgyaknak nincs szíve.

A Xiaomi MI Band 3 viselői lettek figyelmesek arra, hogy különböző tárgyakra szíjazva – az elméletben szívritmus mérő funkcióval rendelkező fitnesz óráiknál – nem állt le a Heart Rate Monitor (HRM) funkció.

A kávésbögre percenként 77 szívveréssel adott életjeleket, egy banán beszerénykedett a maga kis 71 bpm-jével, na de a budipapír belehúzott, az ő kis szíve nyolcvanegyet ver a Weibo (helyi facebook/twitter) tanúbizonysága szerint.

Ez persze valahol érthető is, a banán kálium izotóp tartalma – amellett, hogy a Geiger-Müller számláló is képes kimutatni egyes példányaiban a radioaktivitást – mérsékelten leszedál, a bevitt rostanyag és gyümölcscukor egyenesen képes lehet elvinni az emberiséget a kényszeres banántermesztés irányába, az a jószág magától már évszázadok óta nem létezne a természetben, átvette a világuralmat.

A fotopletizmográfia (PPG) az az eljárás, amikor zöld fény segítségével próbálják a bőrön keresztül megcélozni a lüktető érfalakat, aztán a kapott értékeket különböző algoritmusokkal mérhető szívritmussá alakítani. Több-kevesebb sikerrel.

Érdekes, hogy egyes biztosítók annyira komolyan vették ezt a fitneszóra őrületet, hogy az éves biztosítási díjaikat ezer dolláros nagyságrendben képesek voltak csökkenteni, ha a kliens vállalta a HRM óra viselését.

Az Apple watch 4 pedig elmehet a picsába. Szerinte a budipapír kis szíve csak 69-et ver.

Mondjuk ez egy vékonyabb tekercs is volt. És az Apple userek nyilván fittebbek, ahogy a budipapírjuk is karcsúbb.

A kólára azért bedurvult, szóval csak óvatosan a cukorkokainos koffeinbevitellel.

HOLDKOMP