Kövér mackók hete – megvan a két finalista

A Katmai Nemzeti Park és Rezervátum évről évre meghirdeti a duci macik párbaját. Nem másról szól ez a történet, mintsem arról, hogy a lazacok ívását a saját javukra fordító bundások hogyan készülnek rá az Alaszkába menetrend szerint érkező cidris időszak szunyálással eltöltésére.

A téli álommal töltött hónapok alaposan lefogyasztják a brummogókat, hiszen a test lehűlésével az anyagcsere nem áll le, csak lelassul, éppen ezért egyrészt fel kell építeni a következő turnusra a megfelelő mennyiségű zsírszövetet, másrészt a többi hasonló szándékú versenytárssal is fel kell venni a versenyt a testépítésben.

Az embertelen mennyiségű kaja nagyjából egy 4500 kalóriás diétának felelne meg, a lazaclakomáktól a hatalmas emlősök képesek közel 500 kilót felszedni egyetlen nyári szezonban. Vagy ha a mérleg másik serpenyőjét nézzük, a testtömegük harmadát veszítik el az evés és ivás nélkül töltött hibernációban.

Idén szeptember 30. és október 6. között szavazhattak a barna mackók rajongói az ezévi kedvencükre.

Az ádáz, egyenes kieséses versenyben a 747-es és a 32-es jelölt maradhatott talpon, ami érthető is, mert július és szeptember között alaposan belakmároztak. Olyannyira, hogy a 20 év körüli 747 maga mögé utasította a Brooks River domináns, 856 kódjelű címlapos alfáját, 32 pedig – aki a megtisztelő Chunk becenevet is kiérdemelte – 17 éves létére már évek óra a saját vadászterületének császára, kifinomult módszereket fejlesztett ki az erőfeszítés nélküli lakomázásra, egész egyszerűen el szokta csenni a halászatban kifáradt riválisok halvacsoráját.

A hős body builder-ek egyéni teljesítményét és haskörfogat-fejlődését az alábbi before-after fotográfiák igazolják:

Keleti parti idő szerint október hatodikán este tízkor zárul a szavazás.

Izgatottan várjuk a fejleményeket.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!