Kurvasok tonnát raksz – és mennyi a bér?

Egy költözködés soha nem egyszerű.

Különösen ha családi házból kell átcuccolni egy másikba és mindössze alig két hét áll rendelkezésre. Odáig sétagalopp, hogy az ember fia vagy lánya kihívja a költöztetőket, azok fel- és lerakodják a gardróbokat, komódokat, kanapékat, hűtőt, mosógépet, mosogatógépet, tévét, de a neheze csak ez után következik, amikor egy évtizednyi mindenfélét kell kipakolni a kerti tárolóból és átszortírozni, hogy ki kivel van és egyáltalán hogy került oda?

Miután ezzel is megvolnánk, elvittük a szelektív gyűjtő udvarba a rengeteg csomagolókartont, ami a karácsonyokról vagy Amazon rendelésekből halmozódott és nem fért bele a szelektív kukába, azzal szembesülünk, hogy még mindig három-négy köbméter haszontalan holmi maradt. Ezek legyűrése sem gigászi feladat, létezik ugyanis lakossági hulladékudvar, lomtalanítási időn kívül is le lehet adni mindenfélét.

Ekkor váratlanul ráébredünk, hogy vettünk korábban két és fél tonna 40x40x5 beton járdalapot és az azokon álló könnyűszerkezetes kerti tárolót is le kell bontani, hogy az új helyen ismét összerakhassuk. Ha a bontás megvolt, már csak egy utánfutó kell és nem is kicsi, tekintve, hogy két és fél méterszer három méteresek a váz elemei.

Ez is megoldva, hátradőlhetünk. Vagy mégse?

Mi is maradt hátra? Igen, a két és fél tonna betonlap. Ami egyben se egy autóba nem fér be, de még csak utánfutóra se rakható ha nincs E kategóriánk. És persze a berakodása és kirakodása összesen öt tonna megmozdítása a gravitáció ellenében.

További vidámságra adhat okot, hogy az átcuccoláskor még véletlenül sem kerülhet a helyére, ellenben szép sorban kirakodva fogja várni a hétvégét, hogy még egyszer megmozgassuk a két és fél tonnát. Aztán rá a kerti tároló és már majdnem kész is vagyunk.

Ugyanis következik a hetvenöt-nyolcvan darab költöztető doboz és hozzá pluszban a bőröndök tartalma, azzal együtt jó másfél hónap móka és kacagás, amíg minden újra a helyére kerül.

És akkor zene.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: