Legénykonyha – posírozott melegszendvics
Bizonyára sokak fejében megfordult már, hogy mi lenne ha a poached egg koncepciót továbbgondolnánk és előállna az a közel tökéletes melegszendó, amit malackodás nélkül el lehet fogyasztani.
Álljunk is meg rögtön az elején egy pillanatra. Mégis mi az ördög az a poached egg? Nagyjából ez:
Lágyra készített tojás kifolyatott sárgájával, amit fel lehet kanalazni vagy tunkolni. Villával nehezen fogyasztható.
A fejlettebb verziót pirítóson adják fel, ott azért már nyilván az ösztönös tunkolás dominál.
Azonban ha kellően leleményesek vagyunk, ötvözhetjük az élményt egy sonkás-sajtos melegszendviccsel.
Hiszen mi lenne ha a sonka és a sajt közé kerülne egy poached egg?
A holdkomp kísérleti gasztronómiai felelőseként nem haboztam megkutatni a témát, zsíros cipó platformra került egy szelet sonka, rá a posírozott tojás és némi sajt. Utána 190 fok a sütőben.
Az eredmény magáért beszél. Egyszerre melegszendvics és elegáns posírozás, elvesztegetett, folyós tojássárga nélkül.
Bon apetit.