HOLDKOMP

Kis lépés ez az árnyékos oldalon…

Gasztro

Legénykonyha – posírozott melegszendvics

Bizonyára sokak fejében megfordult már, hogy mi lenne ha a poached egg koncepciót továbbgondolnánk és előállna az a közel tökéletes melegszendó, amit malackodás nélkül el lehet fogyasztani.

Álljunk is meg rögtön az elején egy pillanatra. Mégis mi az ördög az a poached egg? Nagyjából ez:

Lágyra készített tojás kifolyatott sárgájával, amit fel lehet kanalazni vagy tunkolni. Villával nehezen fogyasztható.

A fejlettebb verziót pirítóson adják fel, ott azért már nyilván az ösztönös tunkolás dominál.

Azonban ha kellően leleményesek vagyunk, ötvözhetjük az élményt egy sonkás-sajtos melegszendviccsel.

Hiszen mi lenne ha a sonka és a sajt közé kerülne egy poached egg?

A holdkomp kísérleti gasztronómiai felelőseként nem haboztam megkutatni a témát, zsíros cipó platformra került egy szelet sonka, rá a posírozott tojás és némi sajt. Utána 190 fok a sütőben.

Az eredmény magáért beszél. Egyszerre melegszendvics és elegáns posírozás, elvesztegetett, folyós tojássárga nélkül.

Bon apetit.

HOLDKOMP