Megnyúztak egy ewokot – az eredmény rémes

A nagyközönség 1983-ban találkozhatott először a mostanra tri-trilógiává dagályosodott Star Wars csillagháborús űroperett Jar-Jar után a talán második leggyűlöltebb fajzataival, az ewokokkal.

Már akkor sokaknak leeshetett a tantusz, hogy igazi pokolfajzatokkal van dolguk, amikor lefejezett birodalmi rohamosztagosok sisakjain játszottak vidám dallamokat a második halálcsillag tűzijátékká válásának örömére, a hullagyalázó aktus jóformán kérdések nélkül felvetette annak a lehetőségét, hogy előtte nyilván a húsukból is lakmároztak.

A kegyelemdöfést mégis minden rajongó számára a dollárcsilliós x-szárnyait bontogató csillagháborús frencsájz legótvarabb darabja hozta el, a Caravan of courage csak és kizárólag azzal a szándékkal jöhetett létre, hogy a box office pénzáraknál az utolsó centjeiktől is megfosztott szerencsétlenek agyába kitörölhetetlenül beégjen minden idők legfeleslegesebben filmvászonra hányt történet nélküliségének semmiről sem szóló emlékezete. Ha Tarr Béla sejtette volna, hogy mi a valódi nihil, csillék helyett bolyhos alakok kattogtak volna végtelen sorban egy távoli bánya drótkötélpályáján.

Az erős idegzetűek kedvéért, íme a trailer, mindenki csakis saját felelősségére kezdjen bele.

Ha ez nem lett volna elég, 1985-ben elkészült a folytatás, a Harc az Endor bolygón (Battle for Endor), ez már annyira penetráns, hogy a rossz nyelvek szerint Guantanamón, Clockwork Orange mintára kipeckelt szemű foglyokat kínoztak vele, odáig ugyanis nem terjed ki a hágai nemzetközi bíróság hatásköre.

A sátáni szőrmókok emlékei már-már a feledés örök homályába is merülhettek volna, ha Jake Lunt Davies jelmeztervező tegnap nem dobja le a vizuális atombombát az Instáján a követői legnagyobb megdöbbenésére.

Kommentárt is fűzött hozzá:

Ewok sans fur. Scary stuff. Fabricating Warwick’s costume in the Creature shop. From BTS extras on TROS Blu-ray.

A megnyúzott kreatúrák egy újabb frencsájz lehúzás kedvéért kerültek elő, a Disney sincs tekintettel a feltoluló érzelmekre, a Blu-ray kiadás tűéles pixelei vetíthetnek baljós árnyakat a tágra zárt pupillákba.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!