Mégsem Jay Kay a Capitolium Tülkös Embere

Jó hírek vidékről rovatunkban a nap talán legfontosabb külpolitikai híréről kell beszámolnunk, ami nem az Egyesült Államokban négy ember életét követelő zavargások feletti általános döbbenet, hanem valami még ennél is elképesztőbb, a Tülkös Fejfedős Ember története.

Azt mostanra szinte minden kétséget kizáróan ki lehet jelenteni, hogy a Q Shaman néven elhíresült, kidekorált meztelen felsőtestű zászlócipelő illető lett a legtöbbet fotózott figurája a váratlan eseményeknek, a róla készült képek bejárták a világsajtót, többek között ez, amikor a Capitol Hill rendőrei megpróbálják jó szóval rávenni a különösen viselkedő személyt, hogy a kíséretével együtt távozzon a Szenátus ajtaja elől.

Még mielőtt fény derülhetett volna a valós személyazonosságára, az Interhálók népe nem volt rest és azonnal vad találgatásokba kezdett, hogy ki lehet az a különös tökfödő alatt és nem is váratott soká magára a válasz, hiszen kinek voltak korábban fura sapkái és fejdíszei?

Természetesen Jay Kay, a Jamiroquai frontembere ötlött sokak emlékezetébe és a Twitter mémgyára azonnal fel is robbant, miután a releváció ráomlott a kisebbik közösségi médiaóriásra.

A fura sapik énekes császárának több se kellett, frappáns egy perces videóban déli akcentust mímelve határolódott el az eseménytől és megnyugtatott mindenkit, hogy ugyan a fejet ékesítő költemény minden kétséget kizárólag pazar, amit képviselnek viszont az nem is állhatna tőle távolabb.

Az azóta egyébként azonosított 32 éves Jake Angeli pedig egy QAnon zártosztályos-összeesküvéses aktivista, aki egy korábbi interjúban az The Arizona Republic hasábjain nyilatkozott arról, hogy a viselkedésével és kinézetével a többi hasonszőrű figyelmét akarja magára felhívni, hogy népszerűsítse a konspirációs teóriáikat a világot uraló árnyékcsoportokról, mint például az Illuminátusok vagy a Bilderberg.

Now some of you may be thinking you saw me in Washington last night, but I’m afraid I wasn’t with all those freaks.

A brit származású előadó végül megnyugtatott mindenkit, hogy nem őt láthatták Washingtonban és semmi köze ezekhez az alakokhoz.

Azután megragadva az alkalmat mindenkinek boldog újévet kívánt és kifejezte a reményét, hogy még ebben az évben színpadra állhassanak a rajongóik megelégedésére.

Aminek ideje is volna, mert a Kisstadionban adott amúgy parádés színpadi munkát felvonultató koncertjük egész emlékezetesre sikeredett a minden kritikát alulmúló hangosítás és a mindenhol terjengő mari hónalja szaga miatt.

Addig is ízelítőnek egy őrült nap méltó zárásához:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!