Óriás sirályhojszát fotóztak Aoraki felett

Susan Blick álmában sem gondolta volna, hogy egy merőben szokatlan jelenséget kap lencsevégre, amikor péntek este elindult naplementét fotózni.

Az eredeti terv szerint a Tasman Lake melletti táborhelyéről szerette volna megörökíteni a lenyugvó nap erejét a gleccser felé irányítva a kameráját, ám váratlanul a felhők egy különös sziluettet formáztak a Mt Cook vonulatai felett.

Holy Hell that’s a bird!

A terv hirtelen madárlátásba fordult át, amikor a nehéz kumuluszok és kumulonimbuszok egy hatalmas szárnyassá alakultak át a csőrétől a farkáig, minden az eget vizslató szemlélődő legnagyobb meglepetésére.

This was the god smiling down on me.

Susan Blick ötödik éve foglalkozik természetfotózással és ugyan a naplementét végül nem sikerült elcsípnie, két kattintásra a rámosolygó szerencsének és a jóisten segedelmének hála mégis pont volt elegendő ideje, amíg az alig öt másodpercre feltűnő jószág végül szertefoszlott.

A megkérdezett helyiek szintén hasonló élményekről számoltak be, azonban az azonosítással egyhamar gondba kerültek. Ádáz polémia alakult ki arról, hogy amit láttak, az vajh egy pingvin, egy tui vagy egy weka madár volt?

A holdkomp felhőornitológiában (IS) jártas szakértő legénysége számára a kérdés nem kérdés, a pingvinek sosem repülnek a hegyek ormai fölé, így első blikkre minden kétséget kizáróan megállapítást nyert, hogy az illékony illuzionista állat nem lehetett más, csakis egy sirályhojsza.

via New Zealand Herald

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!