HOLDKOMP

Kis lépés ez az árnyékos oldalon…

CelluloidOlvasnivaló

Sandokan – Életműdíjat vehetett át Kabir Bedi

Nehéz szavakat találni, amikor gyermekkorunk méltán tisztelt hőseinek valamelyikét éri olyan megtiszteltetés, hogy a Velencei filmfesztivál keretei között ismerik el az életművét.

Az idei filmfeszt nem volt mentes a mérsékelt botrányoktól, például a Dűne legutóbbi mozgóképes iterációjával a nemzetközi rivaldafénybe került Timothée Chalamet borzolta a kedélyeket ujjatlan felsőjével, amelynek egyúttal a teljes háta is hiányzott – a gála némileg konzervatív közönségének legnagyobb megrökönyödésére.

De térjünk is inkább vissza mai bejegyzésünk főszereplőjéhez: Kabir Bedi a számára világsikert hozó Sandokan filmsorozat Maláj Tigriseként tartotta rettegésben az elnyomó gyarmatosító seregeket. Kalózaival kardélre hányt akármekkora túlerőt, ha kellett csellel, ha kellett ravaszsággal tört borsot az ellenség orra alá.

Az olasz-francia-nyugatnémet-angol koprodukciós sorozat generációkat szögezett a képernyők elé, cselszövéssel, szerelmi szállal és a villogó tekintetű, semmitől meg nem rettenő főhőssel.

Aki esetleg szívesen újranézné, a tecső jóvoltából a sorozat reklámok és megszakítások nélkül megtekinthető.

Kabir Bedi ezen kívül olyan szuperprodukciókban is feltűnt, mint a James Bond, ott a Polipka (Octopussy) epizódban vállalt szerepet, de emellett a Bagdadi tolvaj főszerepével is felkerült a halhatatlan sztárok közé. Ugyancsak feltűnt a Simlis és szende, a Magnum és a máig méltán népszerű Knight Rider sorozatok szereplői között.

És végül, de nem utolsó sorban – nem maradhat ki a Neoton Família kalózos feldolgozása sem, ha már nosztalgiázunk.

Enjoy.

HOLDKOMP