Szart Wársz? Május 4. legyen veled.

A Disney nem is lenne a Disney, ha ne tudná mindenből kihozni a bőrlehúzási maximumot. Így van ez a Lucasfilm akvizícióval hozzájuk került csillagháborús űroperával is.

Az Égbenjáró Lukács (Luke Skywalker) családtörténetét bemutató epikus szaga száz másodpercbe sűrített változatával kedveskedtek májusnégynapon a frencsájz rajongóinak, olyan emlékezetes címeket felvillantva mint a

  • The Clone Wars (rajzfilmsorozat)
  • Rogue One: A Star Story
  • The Mandalorian
  • Solo: A Star Wars Story
  • Star Wars Jedi: Fallen Order (videojáték)

A koronát az i-re természetesen a mától a Disney+ előfizetők számára műsorra tűzött, a tri-trilógia zárásaként bemutatott The Rise of Skywalker teszi fel, amiből (spoiler alert) megtudhatjuk, hogy az egész széria kezdettől fogva a Palpatine családról szólt és Rey nem más, mint egy félresikerült feltámasztási kísérlet eredményeként a velejéig gonosz Uralkodó unokája.

Miután ennyi sok káprázattól kiégett az agyunk és az eredeti IV-VI trilógia ismerői csupa ismeretlen fordulattal találkozhattak, azok kedvéért, akiknek az emlékezetébe kitörölhetetlenül bevésődött pár képkocka és most teljesen értetlenül állnak ennyi sok csudálatosság előtt, azért előkerítettettünk a címlapra egy messzi-messzi galaxisban még instant Polaroidra készült felvételt is a hatodik epizód (Return of the Jedi) forgatásáról, amin a szerteágazó Skywalker rokonságból maga Leia hercegnő látható neglizsében (forrás: archiv.es).

Fun-fact: a mai szavunk a deepfake, az etimológiája a pornórajongó geek-ek világába kalauzolja el a nyájas olvasót. A kifejezés nem is olyan nagyon réges-régen, Carrie Fisher halála után három évvel született, amikor a deep learning filmvásznasító algoritmusok rámontírozták egy másik testre a sírból feltámasztott színésznő digitális fake képmásolatát. Ilyennel legfeljebb a korábban sok fotósboltos utómunkával létrehozott alkotásokon lehetett találkozni az interhálók szobáinak sötét bugyraiban.

Tehát boldog Szart Wársz napot mindenkinek!

May the 4th. Be with you.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!