Szerszám szombat #17 – ismét a spork

Megérkezett a sporkom.

A spork az evőeszközök igazi császára, kanál és villa is egyben azaz spoon+fork=spork.

Megénekeltük már a sporkot, vau írt róla egy szívhez szóló etüdöt, itt olvashatjátok:

A fenti spork talán messze áll a tökéletestől, tulajdonképpen egyesíti mindkét eszköz rossz tulajdonságait. Ha levest ennél, akkor villa (és ki enne villával levest?), ha villaként használnád, akkor pedig túlságosan kanál, azaz leginkább semmire sem jó, bernard nem véletlenül a kanálgépre esküszik. A kanálgép majdnem rendes, gyerek méretű kanál és villa, tehát majdnem használható. Olyan érzés lehet vele levest enni, mint mikor kávéskanállal próbálsz megtölteni patakból egy fél literes pillepalackot.

A kanálgép vitathatatlan további hátránya, hogy több darabból áll, valamit úgyis elhagysz és akkor szomorú leszel, mert nincs rosszabb, mint egy hiányos kanálgép. És ki szeretne szomorú lenni?

Van ezért a sporkoknak egy olyan változata, amelyik egyik végén teljes értékű kanál, a másik végén teljes értékű villa. És a szív megszakad, még meg is van recézve az éle, azaz egy újabb lépés a tökéletesség felé: evőkésként is használható!

Hogyan is nevezhetnénk? Spoon+fork+knife = ?

Spofofe?

Gyönyörködjetek ti is benne, nekem nagyon tetszik! El is határoztam, hogy májkrémet, különleges vagdalthúst és tőkehalmájat fogok vele kóstolni.

bernard azt írta mélben, hogy ha igazán úr akarok lenni, akkor camping főzőn dobozában melegített sólet konzerv lenne az igazi, nem is tudom. Amikor kézi forgácsoló alapgyakorlatra jártunk, a szakik oxiacetilén lángon készítették el az ebédet, ez a camping olyan kispolgárinak hangzik. Jó hogy nem már spiritusz tabletta…

Szerintem amúgy is inkább a csülkös pacal vagy a székelykáposzta. Utóbbin mindkét végét ki lehetne próbálni, ez mellette szól. Kanállal rá a tejföl és utána villával elmajszolni. Olyan mint egy édes álom.

Ja és titán! Vele fogok aludni.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: