Vízhűtéses pizza sokkolta az internetezőket

A Reddit hatalmas kincsestára a megosztó vitatémáknak, de ekkora felhördülést, amit egy látszólag ártatlan bejegyzés okozott, rég tapasztaltak a sokat látott internetezők.

A Popular Mechanics tudománynépszerűsítő portál próbált meg értelmet találni egy videón látható pizzahűtési módszertanban, de egyhamar beletört a pizzavágójuk a feladványba.

Aki esetleg nem szeret sokkoló Imgur animgif videókat nézegetni, azok kedvéért egy rövid leírás, hogy mi is történik: egy DaddyRavioli nickű redditor feltöltötte a hülye pizzázási szokásokat taglaló csoportba, ahogy a férje folyóvíz alá tartja a forró pizzát, hogy az gyorsabban fogyasztásra alkalmas hőfokot érhessen el.

Nem kell komolyabb tudományos háttér ahhoz, hogy belássuk, a vízhűtésnek számos alkalmazásban van értelme, így működnek a belsőégéses motorok vagy akár az atomerőművek, tehát a folyadék áramoltatása egy felületen elvezetheti onnan a hőt.

Belátható azonban az is, hogy egy pizza esetében a vízhűtésnek lehetnek olyan mellékhatásai, amelyek mondjuk az evőversenyeken a hot-dog pékáruk időre betuszkolásában segíthet a kígyókhoz hasonlóan kiakasztott állkapocs mellett nyelés nélkül tömni, de a pizza pont nem ilyen formavilágú és a víz agyoncsapja a ropogósra sült széleket és azonnal atomcsapásszerűen megsemmisíti a feltét ízvilágát. Kivéve persze ha mosómedve géneket örököltünk és szeretjük az áztatott sült tésztát.

Az Interhálók Népe felhorgadása tehát érthető és egyből felmerül a kérdés, hogy mi lehetne még ennél is rosszabb? Elérkezett-e az idő bezárni a Redditet és elköszönni a pizzapocsíkolástól?

A holdkomp válasza: mindig lehet egy kicsit rontani a helyzeten, képzeljük el ugyanezt a vállalhatatlan Hawaii pizzával.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!