Zsírosdeszka

A street-food korszakában élünk, ami nagyjából az jelenti, hogy a legegyszerűbb dolgokat is aranyárban adják el, mert fenszi és trendi.

Izlandon a sok egyéb furcsaság mellett egy hot-dog árus lett a legmenőbb étterem.

Azért azt lássuk már be, hogy ha amerikai elnökök állnak sorba a helyi forrókutyáért, ott valami komoly baj lehet a világgal.

Tehetünk érte, tehetünk ellene?

Minek ment oda?

A minap azzal kellett szemlesütve szembesülnöm, hogy már a sült oldalas is áldozata lett a hipszter kultúrának.

De komolyan, közel tízezer forintos kilónkénti áron mérték az egyik legolcsóbb tömegkaját.

Ezt mi anno úgy kaptuk a menzán, hogy a rántástól csomós és BL55 lisztben erősen gazdag krumplifőzelékre rákúrtak két ilyen csontos baszt, aztán egye a gyerek, attól nő majd nagyra.

De most így megtaláltam a közértben az enyhén bőrös verziót és nem sokat hezitáltam, a faszom se fog sorbanállni egy csontos konc miatt, amikor otthon is el lehet készíteni, ráadásul semmi, de tényleg az égegyadta világon semmi nem kell hozzá.

190 fok, 1 óra és 30 perc.

Csinosan, kárómintába be kell csak késsel vagdosni a bőrös-zsíros oldalát. Ilyenre sül magától, lófaszt se kell vele törődni.

Aztán persze a B-oldal is rendesen megkészül. Kézzel lehet tépázni, de ezt ne áruljátok el senkinek: csak a csont mentén kell félig bevágni. Mármint még a sütés előtt.

Kis mézzel áthúzva egy hipszter kávézóban hogy kiadná.

És végül olyan lesz a másnapos, visszamaradt reziduum zsírjából készült reggeli ahogy a lead fotón látható, szó nem érheti a ház elejét, mert a hónapos retekkel aztán rendesen megadtuk a módját.

Zsírvegán étrend létezhet? Nem eszed meg az állat húsát, csak a zsírt.

A zsír jó. A zsír őszinte. A zsír nem kér csak ad. A zsír összeköt.

De mégis mi került ezen a fotelon 7200 forintba?

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!