A kacsacsőrű emlős teje életeket menthet

Egy olyan proteint tartalmaz, ami legyűrheti az antibiotikum-rezisztens szuperbaktériumokat.

Már 2010 környékén rájöttek, hogy Ausztrália talán legcsodálatosabb lénye rendelkezik szuperképességekkel, de aztán a sejtés valósággá vált, a molekuláris biológia segítségével sikerült a tejéből a fehérjét nagyobb mennyiségben előállítani.

Magát a molekulaláncot Shirley Temple után nevezték el, mert állítólag hasonlít a ’30-as évek gyerekszínész sztárjának aláírására.

Ha engem kérdeztek, ezzel az erővel hasonlít egy kacsacsőrű emlős aláírására is.

MokusON lent kommentben jelezte, hogy ebben az esetben a “signature” szó a jellegzetes megjelenésére, azaz a frizurára utalhat, de nem: a kacsacsőrű emlősnek nem ilyen a frizurája.

A kutatók szerint ez nem csak egy sima felfedezés, ami elősegítheti a szuperbacik legyűrését, hanem forradalmi áttörés magában a fehérjekutatásban, mert segíthet megérteni a belső működésüket is, ami az egész gyógyszerkutatást viheti előre.

Although we’ve identified this highly unusual protein as only existing in monotremes, this discovery increases our knowledge of protein structures in general, and will go on to inform other drug discovery work done at the Centre

De biztos-ami-biztos, most mindenki fejje meg otthon a Platypusát, nagy baj nem lehet belőle, csak a méregsarkantyúja felől vezet az út a tőgyéhez, szóval azért óvatosan.

Basszátokmeg, még most is nagyon röhögök, miután kétszer elolvastam a hírt. Mindig szoktam mondani, hogy gasztronómiai szempontból a legtökéletesebb állat egy tojásrakó tejelő kockadisznó volna, erre tessék: a tojásrakó tejelő emlős megmenti a világot a pusztulástól.

Maga a tökéletesség. Otthonra is kéne.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!