Cicavízió kimaxolva

Akik figyelmesen járták Budapest utcáit 2018 végén, azoknak feltűnhetett a Mechwart ligetnél egy nem teljesen hétköznapi jelenség, az ismeretlen street art alkotó jóvoltából megjelent egy utcai hirdetőtábla helyén az idősebb korosztály számára bizonyára ismerős, az első és azóta is feltehetően egyetlen gyerekek számára készült monoszkóp ábra, ami a hatvanas évektől két évtizeden át volt a Futrinka utca című műsorblokk felvezetője.

Manapság már teljesen eltűntek azok a fekete-fehér készülékek, amikre eredetileg készült a formátum és az emlékekből is kikopni látszik az interhálókat elárasztó cuki cicás dzsiffek végtelen áradatában egy letűnt kor letűnt emléke.

Hogy kerülne egyáltalán a cica a fadobozba? – teheti fel az oktondi kérdést az egyszeri naív lélek, aki nem feltételezné, hogy mekkora igény volna rá.

És ahol a szükség, ott hamar a segítség, hiszen mi más kellhet a tökéletesség eléréséhez, mint egy működésképtelen televíziókészülék és egy működőképes macska?

A Modern MET – a holdkomp olvasói számára a levehető fülű van Gogh akciófiguráról ismerős – online múzeum virtuális tárlatában gyönyörködhetnek a stílusos macskaágyak és az azokhoz társuló izgő-mozgó háromdé színes-szagos képernyőélmény rajongói a mai válogatásban.

Szépnek mondjuk elég szép egyik-másik installáció, de a teljesség kedvéért a fekete-fehéret robbanásszerűen felváltó Color Stár korszakból ugyancsak ismerős csipketerítő és a kötelező porcelán agár azért még elfért volna a készülékek tetején.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!