Floridában folytatódik a pitonháború

Korábban többször beszámoltunk az invazív hüllőfajok elleni küzdelemről, a helyiek egyre komolyabban veszik.

A pitonok rengeteg kárt okoznak az őshonos vadállományban, a nagyobb példányaik elbánnak egy szarvassal vagy akár egy aligátorral is.

A szeptemberi kampány eredményeit értékelték egy sajtótájékoztatón, összesen mostanáig kilencszáznál több csúszómászó került befogásra, köztük egy hatalmas burmai piton nőstény, a 18 láb és 4 hüvelykes hosszával méretben mindössze tíz centivel maradt el az állam területén valaha elfogott legnagyobb példánynál. Cynthia Downer és Jonathan Lopez a Florida Fish and Wildlife Conservation Commission Python Action Team (FWC PAT) képviseletében vették ki a részüket a vadászatból.

Capturing large adult females is critical because it prevents them from potentially adding an average of 30 to 60 hatchlings to the population each time they breed

Különösen fontos a szaporodásképes egyedek kiiktatása, mert alkalmanként 30-60 utódot szabadíthatnak rá a természetre.

Az FWC vezetősége megköszönte az állam kormányzatától kapott támogatást, valamint a résztvevők és társszervezetek együttműködését és emlékeztettek arra, hogy a pitonok elterjedésének oka az emberi hülyeség. A házi kedvencként tartott kígyók korábbi szabadba szökése vagy engedése miatt volt szükség a mostani hajtóvadászatra és a céljuk, hogy minél hamarabb megszabaduljanak a betolakodóktól.

A további hajtóvadászatok sikerének érdekében egy mobil alkalmazást és külön telefonos forródrótot üzemeltetnek a bejelentések minél gyorsabb feldolgozására.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers like this: