Láncfűrészes páviánok tartják rettegésben a Knowsley látogatóit

Különös hírek láttak napvilágot a The Times hasábjain a nagyjából Liverpool és Manchester között félúton található Knowsley Safari Park háza tájáról. Már egy ideje késekkel és csavarhúzókkal felfegyverzett páviánhordákról suttogtak a gondozók a látogatók beszámolói alapján, ezúttal viszont egy láncfűrészes példány felbukkanása borzolta a park alkalmazottainak kedélyállapotát.

A páviánok világában jártasak számára feltehetően nem újdonság, hogy meglehetősen kíváncsi és ebből adódóan csenős jószágokról van szó. A világ minden táján megfigyelték korábban, hogy számtalanszor képesek voltak bezártnak hitt autókba bejutni, onnan ezt-azt elemelni, így aztán az ablaktörlőkön, tükrökön kívül bármi más csecsebecse is megfordulhatott a mancsukban. A melós teherautókban és nyitott platósokon felejtett szerszámos ládák tartalma is gyakran felkeltette az érdeklődésüket, a csavarhúzók hétköznapi kelléknek számítottak a gyűjtögető életmódot folytató emlősök otthonaiban.

I’ve had two customers this year who became victims of those baboons.

Egy manchesteri autószerelő elmondása szerint időről időre megjelennek nála páviántámadások áldozatai, az felnőttek mellett ártatlannak tűnő, csetlő-botló csöppségek autók körüli sertepertélésének eredményeként hazaérve könnyen szembesülhet az egyszeri vizitor a rendszámtábla látványos hiányával.

Likely to be an urban myth.

Na persze a Knowsley Safari Park próbálja védeni a mundér becsületét és nagyvárosi mendemondának tartják a felfegyverzett majmok legendáriumát, mégis a kisördög azt mondatta egyik-másik megkérdezettel, hogy talán nem véletlenek az egybehangzó látogatói állítások, sőtmitöbb az sem elképzelhetetlen – ismerve a hasonló történetek öngerjesztő jellegét -, hogy akár maguk a vendégek adhattak a páviánoknak csavarhúzókat, késeket egy-két vicces fotó készítése kedvéért, amivel aztán a szemfüles csencselők el is szeleltek annak rendje és módja szerint.

A láncfűrész mindenesetre ígyis-úgyis túlzásnak tűnik, de a legfontosabb az éberség. Ki tudja, hogy mit hoz a közeli jővő és egy reggel mire ébredünk?

A fantasztikus képi ábrázolást a címlapon a digitalmarketnews grafikusainak köszönhetjük.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!