Megmentett egy kóbor cicát – kiderült, hogy nem az

Elmer Guzmán, békésen poroszkált Alvarado mellett a motorkerékpárján, amikor egy elkóborolt kiscicára lett figyelmes az út mellett. Kolumbia Tolima tartományában is van szíve az embereknek, így aztán megállt és magához vette, amíg talál neki egy szerető gazdit.

Nem tartott sokáig, amíg rájött, hogy az aprócska jószág nem teljesen úgy viselkedik, ahogy az a házi macskáktól elvárható,

Amikor online keresgélésbe fogott, hogy magyarázatot találjon a kis szeretetgombóc fura szokásaira, egy júliusi bejegyzésre akadt, amiben a helyi hatóságok arról adtak tájékoztatást, hogy a Perales légikikötő területéről kilakoltattak egy elkóborolt puma kölyköt a saját jól felfogott érdekében.

Miután a személyleírás alapján rájött, hogy a csöppség nem lehet más, mi a kiebrudalt állatka, felvette a kapcsolatot a vadvédelem szakértőivel.

Akik meg is szakértették és megállapították, hogy valóban egy két hónapos női ivarú pumakölyökkel van dolguk, egyúttal megjegyezték, hogy a cicuska alultáplált, mert a tejben és sós ételekben gazdag étrend az átmeneti vendéglátójánál a legkevésbé sem volt alkalmas egy hasonló korú kölyök megfelelő táplálására.

A Cortalima vadvédelmi központ gondozásába is vette a soványka lánykát, várhatóan ismét szabadjára engedik, amint az egészségi állapota azt lehetővé teszi.

Egy korábbi hasonló cicatalálási eset alant olvasható: