Fleshgod Apocalypse – Monnalisa

Visszajáró olvasóink számára bizonyára nem akkora újdonság, hogy a holdkomp hasábjain időről időre elkalandozunk a kevésbé közismert zenei irányzatok különböző bugyraiba.

A mostanra szinte heti gyakorisággal jelentkező Napalm Records sorozatunk mellett nem árthat néha más kiadók háza táján is szétnézni és nem is akkora titok, hogy a Nuclear Blast is időről időre felkerül a lejátszási listára, ha valami ínyencség után kutakodnánk a legnagyobb online videomegosztó rétegízléseket is kiszolgáló zenei zúzdáiban.

Mi is állhatna távolabb szombat esténként a mainstream közízléstől, mint az olasz szimfonikus death metal? Boncolgassuk is ezt egy kicsit ha már úgyis hamarosan más is boncolásra kerül. Ha az olasz metál szcénáról van szó, akkor Cristina Scabbia neve ugorhat be sokaknak, ő nálunk is már többször szerepelt. Ez tehát kipipálva. A death metal sem feltétlenül újdonság, Koala és bernard szerzőtársaink több epizódban méltó módon dolgozták fel a témát. De hogy jön a képbe a szimfonikus szál? Nyilván mert olaszok. Ha kell harsányak és teátrálisak, akárcsak egy opera.

Lássuk tehát, hogy mit kapunk a Fleshgod Apocalypse tánczenekartól, az előző év talán legjobb olasz death metal albumának előadóitól a pénzünkért a közelmúltban, február végén megjelent muzikális videofelvétellel Monnalisa címen?

Kórus, vonósok, ária? Ez csak természetes – hiszen olaszok. Gyönyörű nők, barokkos kosztümök? Taljánföldön triplán kipipálva. Történet? Nem is akármilyen! Ékszerek, csillogás, belsőséges (sic) hangulat? Miért is ne?

Továbbá (spoiler alert) a színen feltűnik egy dramaturgiai szempontból indokolt, metaforikus imádkozó sáska.

Mit is mondana erre Varg?

Let’s find out!

A feszes dobokért a mozgóképi ábrázolással ellentétben a stúdióban maga az énekes-gitáros frontember Francesco Paoli felelt.

Enjoy.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!