Piton mart seggbe a budin egy osztrák nyugdíjast

Egyetlen hétfő sem lehetne teljes egy újabb hétfői történet nélkül.

Stájerország nem éppen arról híres, hogy a kígyómarásoktól kellene tartania az ott lakóknak, ezúttal mégis kiderült, hogy Ausztria ugyan nem a Kenguruk Földje, mégis jobb ha belenézünk a csészébe, mielőtt rutinszerűen elhelyezkednénk a felkelés utáni rutinszertartásra.

Egy 65 éves öregúr riasztotta Graz rendőreit hajnal hatkor, miszerint a szentélyben békés ücsörgés nyugalmát egy méretes hüllő törte meg, az áldozat elmondása szerint altáji harapásra lett figyelmes és miután felugrott, rémülten látta, hogy egy albínó kígyó tekereg a fajanszban.

A rendőrségi közlemény “genital area” néven került fordításra az Associated Press tudósításában, nagyjából elképzelhető, hogy mire gondolhatott a költő.

A nyomozás viszonylag rövid idő alatt kiderítette, hogy a szomszédban lakó 24 éves fiatalembertől indulhatott felfedezőútra az 1,6 méteres szökevény, aki (mármint a fiatalember) egy gekkót és további közel tucatnyi constrictor kélgyót is tart. Mivel nem találták nyomát, hogyan kerülhetett át, jobb híján arra tippelnek, hogy a csőrendszeren keresztül jutott be a szomszéd budiba.

A piton visszaszolgáltatásra került eredeti gazdájához, azonban a törvény szigorával és gondatlanságból okozott testi sértés vádjával kellhet hamarosan szembenéznie.

HOLDKOMP