Sosem szarakodhatsz egy alvásra készülő medvével

Különös baleset történt Alaszkában, a különös medvebalesetek hazájában. Ámde ezúttal nem egy laza ívásos lazacozás során támadt a durcás mackó, hanem egy teljesen váratlan, sőt még annál is váratlanabb helyen. A budiban.

Ahogy senki sem számíthat a spanyol inkvizícióra, a kültéri reterátokon történő anális támadás is merőben szokatlan. Nem csak ott fenn északon, hanem a világ bármely más tájákán is bekerül a hírekbe ha altájon érkezik a sorscsapás, ahogy arról beszámoltunk a budipitont legyőző néni kapcsán.

ANCHORAGE, Alaska – nyit az NBC News komor hangú tudósítása. Majd idézi az áldozatot:

I got out there and sat down on the toilet and immediately something bit my butt right as I sat down

Shannon Stevens csütörtökön arról tett zaklatott nyilatkozatot az Associated Press tudósítóinak, hogy épp csak elhelyezkedett a kültéri árnyékszéken, amikor egy váratlan marást érzett a seggén.

I jumped up and I screamed when it happened

Majd sikoltva felugrott, hogy a segítségére siető bátyja és annak barátnője a Haines nevű településtől mintegy harminc kilométerre északnyugatra található jurtájuktól kábé ötven méterre lévő budiban utánajárjanak az aljas betolakodónak.

Elsőre valami cuki kis mókusra vagy nyércre gondoltak, hogy hátha az fészkelte be magát a szarógödörbe, ámde csalódniuk kellett, mert nem valami bolyhos apróság, hanem egy méretes mackó nézett vissza a fedél alól, amit villámgyorsan rácsaptak és menekülőre vették a figurát.

I just shut the lid as fast as I could. I said, ‘There’s a bear down there, we got to get out of here now,’ And we ran back to the yurt as fast as we could

Miután gyorsan ellátták a sebet és megállapították, hogy az ijedtség nagyobb volt a sérülés mértékénél, mindenki lenyugodott és megvárták a reggelt. Körbejárva a tanyát mindenhol medvenyomokat találtak. Utólag a helyi vadőrök azt is elmondták, hogy inkább csak a karmával csaphatott oda egy a környéken jelentősebb populációt képviselő, a nyugalmában megzavart fekete medve, feltehetően nem harapás történt.

A brummogó egyébként a klotyó hátsó nyílásán át jutott be és kényelmesen be is vackolta magát, gondolván, milyen klassz kis zug, mi baj történhet?

Bárki morcos lenne, ha a téli álmára készülődve egy ismeretlen a dolgát végezné a fejére.

Bear in mind

Úgyhogy jegyezzük is fel gyorsan a túlélőlistánkra, hogy Bear Grylls se felejtse el: télidőn ha Alaszkában budira mész, mindig nézz be a fedél alá.

És soha ne szarakodj egy medvével.

HOLDKOMP