Star Wars kockák mindenütt

Az egy dolog, hogy az igazi Star Wars rajongókat hatalmas kockafejként könyveli el a körülöttük lévő világ. Őszintén szólva megértem ezt a hozzáállást. Ugyanis amikor azon vitatkozik két (felnőtt) férfi, hogy célszerűbb-e vajon a standard TIE/LN vadászokat nagy számban alkalmazni egy csillagromboló védelmére, vagy esetleg a kevesebb, de nagyobb potenciállal bíró TIE/IN elfogóvadász lesz a tuti a feladatra, akkor azért felhúzza az ember a szemöldökét. Igen, megtörtént eset, még mielőtt megkérditek. Halkan jegyzem meg, hogy a Star Trek rajongói is jogosan kapják a bélyeget. Telibeszarom, hogy Kirk vagy Picard volt-e az IGAZÁN jó parancsnoka az Enterprise-nak, vili?

Szóval az átlag ember simán lekockafejezi ezeket a fanatikus hívőket. Viszont amire már kevéssé számítanánk, az az, hogy a szereplőkből is kockafejet gyártanak. Mármint szó szerint. Az nem meglepő, hogy a Star Wars filmekből mintázott mindenféle játékot remekül el lehet sütni a fiatalabb korosztálynak. Pistike szeretne egy LEGO Millenium Falcont a polcra? Semmi akadálya, van készleten. Tessék Pistike, itt van a doboz, apuka meg fáradjon a kasszához, és próbáljon meg nem agyvérzést kapni az összeget látva. Béluskának meg valami igazán perverz okból kifolyólag  Han Solo kell a szobájába? Hát az is van, természetesen! A LEGO BrickHeadz sorozatában megtalálható. Mutatom.

Han Solo

Na most nem tudom, hogy ez az eredeti figurát ábrázolja, akit Harrison Ford alakított, vagy már az új filmben lévő karakter sikerült műanyagba önteni. Mert ha utóbbi, akkor meglepően nagy a hasonlóság, szép munka. Természetesen Solo hű társa, Chewbacca sem maradhat ki a mókából.

Chewbacca

Nekem mondjuk valamiért egy AT-ST lépegető ugrott be róla elsőre, de ha hunyorítva nézem (olyan 6-700 méterről), akkor valóban fel lehet benne ismerni a szőrös vukit. Persze ezzel az “úgy néz ki, mintha” dologgal óvatosan kell bánni, mert könnyen beleszaladhat az ember tátott szájjal a Darth Vader sisakot formázó műfaszerdőbe.

Azért ha kicsit félreteszem a szokásos gúnyolódós stílusomat, akkor pozitív dolgokat is találok a LEGO katalógusában. Volt már róla szó, hogy Kylo Ren karaktere az új filmekben, nos finoman fogalmazva sem  aratott osztatlan sikert. Éppen ezért örvendetes, hogy a róla készült figura sokkal kellemesebben ábrázolja az alakját annál, mint amit a vásznon láttunk!

Rey és Kylo

A filmben szereplő, és a fröccsöntött Rey virgácsait pedig nem fogom összehasonlítani, mert kurvára úriember vagyok.

És van még, ahonnan ez jött. Tessék felmenni a LEGO honlapjára, és végigböngészni a kínálatot, szerencsére nem csak Star Wars témában szaladt meg a kreatív munkatársak keze. Értem én, hogy minden bőrt le kell húzni a rajongókról a frencsájz keretein belül. De azért nem kellene húzni egy határt valahol, amin túllépve kerékbetörés várja a kísérletező kedvükben lévő marketinges emberkéket? Nem állítom, csak kérdezem.

(A témát, és a záró mondatot is Blue szezőtárstól loptam, köszönet érte!)

HOLDKOMP