Törvényjavaslat készült a Bigfoot vadászidényről

Nagy az isten állatkertje – szokták mondani – és ez a puska csövének nem is feltétlenül mindig a torkolat felőli végére értendő.

Oklahoma törvényhozói különös napra ébredhettek, amikor Justin Humphrey képviselő egy teljesen szabályos tervezetet terjesztett be a tudomány hivatalos álláspontja szerint nem létező nagylábú lény vadászatáról. Íme az első oldal az indokolással:

Micah Holmes, az Oklahoma Department of Wildlife Conservation, tehát a helyi vadvédelmi hatóság információs és oktatási osztályának helyettes vezetője a Fox News kérdésére megerősítette, hogy a tervezet valós, nem valamiféle otromba tréfáról van szó.

Here at the department, we use science to make management decisions, and we do not recognize Bigfoot as a wildlife species in Oklahoma,

Egyúttal közölte, hogy a hivataluk a tudomány talaján működik és Oklahoma területén nem ismernek Bigfoot nevű állatfajt, így aztán nehezen is adhatnának ki rá vadászengedélyt.

Márpedig a tervezet szövegéből kiderül, hogy november elsejétől lépne életbe és a hivatalnak kellene gondoskodnia az engedélyek utáni díjak szedéséről és a papírmunkáról.

Humphrey úr egyébként a 19. választókerületet képviseli Oklahoma délkeleti részéről, ami híres a Sasquatch (az őslakosok így hívják a nagylábút) látásairól, így aztán nem csoda, hogy Honobia mellett szokták megrendezni a misztikus lény tiszteletére tartott Bigfoot fesztivált és konferenciát. Ami sajnos a múlt évben elmaradt a pandémiával bevezetett korlátozások miatt.

A fantasztikus vadállat feltűnt még Észak-Karolina, Georgia, Washington és Oregon államokban is az elmúlt években, ott mégsem észlelték a lakosság körében általánosan jelentkező igényként a szervezett keretek között történő lepuffantását.

HOLDKOMP