Legnagyobb turisztikai átverések #3 – Alcantara

Az Alcantara textilanyag legnagyobb felhasználója az autóipar

Az Alcantara® márkanéven ismert (csiszolt bőr hatású) terméket 1970-ben a japán Okamoto Mijosi, a Toray vegyipari gyár mérnöke fejlesztette ki és szabadalmaztatta. A cég 1972-ben együttműködési megállapodást kötött az olasz ENI céggel és közösen hozták létre a milánói Alcantara SpA vállalatot ennek a terméknek a gyártására és forgalmazására.” – Wikipedia

Második nap a tengerparton. Előző nap ismét pecsenyére pirultál, legszívesebben egész nap egy sötétített szobában feküdnél és gyűlölöd az egészet.

De valamit tenni kell, társasággal vagy, keressünk valami látványosságot! Mi lehetne látványosabb egy szurdokvölgynél? Az Alcantara például pont egy ilyen. Egy szurdokvölgybe csak nem süt be a nap? Hmmm, ez bizony jól hangzik!

Az első meglepetés akkor ér, amikor leérsz a partra és tömeg fogad. Nem elég, hogy süt a nap, de még minden tele is van kövér német túristákkal?

Átverekeded magad rajtuk, lépkedsz a kavicsos mederben a szurdok hívogató nyílása felé, hmmm, ez tényleg elég hűs.

Eléred a szurdok bejáratát, ott már nincs tömeg. És nem süt be a nap. Aztán ahogy lépkedsz tovább, azt veszed észre, hogy a szurdokban a víz nem csak hogy hűs, hanem egyenesen jéghideg. 8-10 fok fölé nem melegszik – még akkor sem, amikor kint a parton 35 fok van.

Lépkedsz azért magabiztosan tovább, először csak térdig ér, aztán combközépig. És egyszer csak belelépsz egy gödörbe. A jeges víz eléri az érzékeny részeidet, sikkesen sikkantasz egyet, ugrasz is hozzá egy tripla leszúrt Rittbergert, erre egy még nagyobb gödörbe érkezel, derékig a jeges vízbe. Leonardo di Caprio végzete a Titanic c. giccsparádéban a jéghideg víz volt.

Ezen a ponton feladod, egyáltalán nem szeretnél úgy járni, mint az isteni Leo és visszafordulsz. Átverekeded magad a kövér német túristák tömegein, felballagsz a parkolóba, beülsz a bérautóba, aminek nem is kék Alcantara az ülésborítása és bánatosan visszagurulsz a tengerparti apartmanba.

Pedig van kék Alcantara!

Autóztál ezúttal 300+ km-t, csak azért, hogy lefagyasszanak, pont ott, ahol nem szeretted volna. (Kivéve ha kéred vagy beleegyezel.)

Másnap ismét vár az 50 faktoros naptej, az átkozott tengerpart a napsütésével. És már előre gyűlölöd az egészet.

Előzmény itt:

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!