Nagyképernyős reggel

Jó reggelt mindenkinek, ismét egy szürke napra ébredtünk! Az ország egész területén várható valami csapadék, nyugaton inkább hó, keletebbre pedig főleg eső, havaseső formájában. Hát, köszönjük! Azért az időjárásra nem mondhatjuk, hogy igazságtalan lenne az emberekkel, ugyanis kettős fronthatás várható. Magyarul a hideg, és a melegfrontra érzékenyek egyaránt szopni fognak, ráadásul akik nem bírják az erős szelet, azoknak szintén van egy rossz hírem.

A mai nagy felfedezésem nekem kicsit jobbá teszi ezt a meteorológiai nyomort, gondoltam megosztom, hátha másnak is hasznos lehet. Volt már szó a legújabb függőségemről, a Spaceflight Simulator nevű kis játékról. Nos, a helyzet azóta csak súlyosbodott, egyre bonyolultabb rakétákat tervezve próbálom bejárni a Naprendszerünket azóta is.

Egyetlen egy bajom van csupán. Bár a telefonon is egész jól néz ki, ahogy a kirajzolt pályákon keringenek a bolygók, és egyéb objektumok az űrben, azért nem lenne rossz, ha ezt nagyobb képernyőn bámulhatnám. Úgy azért mégiscsak más, na. Kábellel nem szerettem volna szórakozni, és eszembe jutott, hogy mintha a telefonomnak lenne screenscast funkciója is. Magyarul át tudja lőni a képet (és mint kiderült a hangot is) egy olyan készülékre, ami fel van erre készítve. Soha nem használtam, bevallom őszintén, hogy nem láttam eddig értelmét, na talán majd most. Nosza, a hálóban lévő TV-t bekapcsoltam, átváltottam Mirroring üzemmódba, a telefon menüjében meg bekapcsoltam a screencast funkciót. Ami elég hülye helyen van, de azért csak sikerült megtalálni:

Settings / Connected Devices / More Settings / Enable Wireless Display

Csak azért írtam le, hogy másnak ne kelljen töprengenie, nem tudom miért rejtették el a funkciót egy kis három pöttyös menü mögé… Ezek után a két eszköz azonnal összefütyült, és máris lehetett nagyképernyőn bámulni a Naprendszert, és még a hang is átment. Tudom, menjek a francba az ilyen hülye csipcsup szarjaimmal, de nekem akkor is élmény volt, na. Hátha lesz még valaki más hasonló marha is, akinek hasznos lehet ez az infó. És akkor most kávé, induljon a nap!

%d bloggers like this: