Viszlát, Fülöp!

Fülöpnek, a kutyának nagyon durva vége lett. NSFW.

Bevallom, hogy nem követtem Fülöp történetét, csak nemrég értesültem arról, hogy mi történt vele és hogy a tetves gazdáit lecsukták fejenként négy hónapra. A letöltendő rettentően nem aránytalan döntés a bíróság részéről, már ha egyébként bármi jogom lenne megkérdőjelezni. Morálisan mindenképpen azt gondolom, hogy ekkora geciséget én már rég láttam. A szerkesztőség nagy része kutyatartó, van közülünk olyan, aki hivatásszerűen turnézik a szőrmókokkal, szóval elég rendesen megérintett mindenkit a sztori.

Fülöpöt a nyakánál fogva kikötözték egy szoros zsinórral, mert elmondásuk szerint gyakran elkóborolt. Nem kell nagy zseninek lenni ahhoz, hogy kikövetkeztessük, hogy Fülöp nem a nagycserkeszi gazdái példás és megértő gondozása miatt szökött el gyakran otthonról. A zsinór átvágta a szöveteket és az eb feje a felismerhetetlenségig eltorzult az ödémától. B. Attila és M. Ágnes úgy gondolta, hogy megfelelően tartották, de minden szemtanú szerint a kutyánál teljesen egyértelmű volt, hogy el fog pusztulni, de nem törődtek vele.

Az állatorvos azt nyilatkozta, hogy még soha nem látott ilyen rossz állapotban lévő kutyát, amit a mellékelt képek finomanszólva is alátámasztanak. Az állatvédők összesen 772 ezer forintott költöttek a kezeléseire, de minden igyekezetük ellenére Fülöp elpusztult.

A nyakára hurkolt zsinór nélkül is elpusztult volna az állat, annyira kegyetlenül bántak vele, de a bevágó madzag olyan visszafordíthatatlan roncsolást okozott a nyelőcsövén, hogy menthetetlen volt. Az Állatbarát Alapítvány polgári jogi igényét, hogy az elkövetők fizessék ki nekik a kezelés költségét nem hagyták jóvá, mert az alapítvány nem sértett az esetben, illetve az összeg igazolása sem képezte a büntetőeljárás részét, ami mondjuk valahol érthető. A bírónő az ügy polgári rendezését javasolta, amiben így szemre nem indulnak jó esélyekkel a gazdik.

A vádlottakat a bírónő négy hónap letöltendőre ítélre, mert példát akart velük statuálni. Enyhítő körülményként figyelembe vette a büntetlen előéletet és csak fogház fokozatot ítélt meg. A védők három gondolkodási időt kértek a fellebbezés előtt. Rettentően meg lennék lepve, ha feljebb jobban járnának a dologgal.

Mi mindenesetre szurkolunk az igazságos végkimenetelnek. Amiről eléggé jól körülhatárolható véleményünk van.

Forrás: index, mno, allatbarat.com


A hirtelen jött népszerűségünket kihasználva szeretném megosztani veletek az Állatbarát Alapítvány adatait, gondolom minden fillér jól jön nekik:

4400 Nyíregyháza, Csatorna u. 2.
Telefon: 06 (42) 727-736 ; 06 (20) 96-05-402
Számlaszám: 68800109-11035240 | Adószám: 18 79 19 27 - 1 - 15